Film Fashion Festival

0

Publicat la 01 Mar 2010, de către mada, în Festivaluri, Filme

Bucureşti, 1-8 martie

Uniunea Cineaştilor din România, Asociaţia Criticilor de Film, în colaborare cu Arhiva Naţională de Filme şi Asociaţia Scenografilor vă propune o întâlnire cu filmul dintr-un alt punct de vedere.

Vor vorbi despre Film şi modă Magda Mihăilescu, Ştefan Antonescu şi Doina Berchină, vor fi şi prezentări de modă – colecţia Remember Chanel - a Mariei Constantinescu şi – colecţia Biros – a Gabrielei Vasilescu, costume din filme - Svetlana Mihăilescu, designeri invitaţi – Sergiu Chihaia şi Adrian Oianu, performing de costum, cu un concept Unda Popp, în regia lui Costin Anghel. Şi, desigur, proiecţii de filme care să ilustreze cel mai bine tema propusă şi să arate importanţa veşmântului în cinema şi în afara ecranului din cinematograf.
“Sabrina”, “To Catch a Thief”, “Funny Face”, “The Designing Woman”, “Breakfast at Tiffany’s”, “Seven Year Itch”, “Blow-Up”. Adică pelicule clasice, cu staruri care au avut un stil şi care au revoluţionat modul nostru al tuturor de a privi îmbrăcămintea elegantă. Titluri şi Dive iconice pentru istoria filmului universal, dar şi, de ce nu, pentru istoria modei.

“În perioada 1- 8 Martie 2010 vă veţi putea delecta cu filme care vorbesc despre modă la Cinematecă-Sala EFORIE. Pe jurnalişti îi aşteptăm pe 3 Martie ora 17.30 la Cinema Studio, Sala de Marmură la o masă rotundă despre realaţia dintre modă şi cinema, urmată de prezentarea a două colecţii, cu rochii de seară, semnate Maria Constantinescu şi Gabriela Vasilescu.
Momentul de vârf al Festivalului îl reprezintă spectacolul de la Cinema Studio, din 4 Martie ora 20.00, cu un Performing de costum realizat de studentii UNA şi UNATC, sub coordonarea profesorilor Unda Popp şi Costin Anghel, urmat de filmul “Coco avant Chanel”.
Modă universitară, filme de calitate şi ca invitaţi speciali, Sergiu Chihaia şi Adrian Oianu, la o inedită întâlnire cu Moda şi Filmul.
Sâmbăta 6 martie ora 17.00 din nou modă, cu tentă retro, la Sala Eurocinema.”

Luni, 1-Martie

19:00 Sabrina

Marti, 2-Martie

14:45 Sabrina

19:00 Goana dupa hot – To catch a thief

Miercuri, 3-Martie

15:00 Goana dupa hot – To catch a thief

19:00 Sapte ani de casnicie – Seven year itch (the)

Joi, 4-Martie

15:00 Sapte ani de casnicie – Seven year itch (the)

19:00 Mutra nostima – Funny face

Vineri, 5-Martie

15:00 Mutra nostima – Funny face

19:00 Creatoarea de modele – Designing woman

Sambata, 6-Martie

14:45 Creatoarea de modele – Designing woman

19:15 Mic dejun la tiffany – Breakfast at tiffany

Duminica, 7-Martie

14:45 Mic dejun la tiffany – Breakfast at tiffany

19:15 Blow-up – Blow-up

Luni, 8-Martie

14:45 Blow-up – Blow-up

http://adinanecula.files.wordpress.com/2010/02/film-fashion-festival-bucuresti1.jpg

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Lasă o părere