Filmul “Pădurea Katyn”, de Andrzej Wajda, marţi seară@ TVR 1

0

Publicat la 12 Apr 2010, de către mada, în Filme

Filmul “Pădurea Katyn”, în regia lui Andrzej Wajda, o peliculă despre cea mai mare tragedie a Poloniei din istoria modernă, va fi difuzat marţi seară, de la ora 21.10, la “Telecinemateca”, pe TVR 1, informează Televiziunea Publică.

La cererea telespectatorilor, TVR 1 va transmite din nou acest film-document marţi, de la ora 21.10, la “Telecinemateca” , după ce acesta a fost difuzat duminică seară la TVR 3.

Deloc întâmplător, acest film a fost difuzat duminică şi la televiziunea rusă, chiar dacă subiectul a fost, dintotdeauna, unul cel puţin incomod pentru vecinul de la Răsărit.

Sâmbătă, preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, şi-a pierdut viaţa într-o catastrofă aeriană în Rusia. Alături de cei mai importanţi oficiali ai Poloniei, preşedintele Kaczynski mergea la Smolensk, pentru a participa la festivităţi dedicate împlinirii a 70 de ani de la masacrul de la Katyn, unde trupele sovietice au ucis mii de polonezi.

Cea mai mare tragedie a Poloniei din istoria modernă a atras, sâmbătă, o nouă catastrofă.

Lungmetrajul “Pădurea Katyn”, de Andrzej Wajda, a fost nominalizat, în 2008, la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin şi a obţinut Premiul European de Excelenţă – 2008 pentru costume.

O producţie Polonia/Rusia/Germania, realizată în 2007, filmul îi are în distribuţie pe Artur Zmijiewski, Maja Ostaszewska şi Andrzej Chyra.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Lasă o părere