Hugh Laurie îşi împrumută vocea unui personaj de animaţie

0

Publicat la 06 Nov 2010, de către mada, în Vedete

Actorul Hugh Laurie, interpretul celebrului Dr. House îşi va împrumuta vocea pentru un personaj de animaţie, potrivit Mediafax.

Alături de el şi actorii James McAvoy şi Jim Broadbent şi-au împrumutat vocile pentru personajele din filmul “Arthur Christmas”, o comedie animată 3D, produsă în studiourile Aardman Animation. Actorii Bill Nighy, Imelda Staunton şi Ashley Jensen vor face şi ei parte din distribuţia acestui film, ce va fi lansat pe marile ecrane pe 23 noiembrie 2011 de Sony Pictures Animation.

http://blogs.popzara.com/media/14/20101105-arthurchristmasposter_01.jpgPovestea din “Arthur Christmas” răspunde întrebării pe care şi-o pun toţi copiii la un moment dat: “Cum face Moş Crăciun să livreze toate cadourile într-o singură noapte?” . Filmul prezintă “secretul” lui Moş Crăciun, care constă într-o reţea de dispozitive electronice uluitoare, de ultimă generaţie, ascunsă sub zăpada de la Polul Nord. James McAvoy va asigura vocea pentru personajul Arthur, fiul cel mic al lui Moş Crăciun, puţin stângaci, dar bun la suflet, şi, totodată, singurul din familia lui care încă este captivat de magia sărbătorii de Crăciun.

Hugh Laurie, starul serialului de televiziune “Dr. House”, va interpreta rolul lui Steve, fiul cel mare al lui Moş Crăciun, care a făcut ca “misiunea” de la Polul Nord să devină una extrem de eficientă şi cu o precizie militărească.  Jim Broadbent, care a primit Oscarul pentru rolul său din “Iris” în 2002, îl va interpreta pe Moş Crăciun, care a devenit mai mult un figurant, simţindu-se depăşit de amploarea “misiunii” cadourilor de la Polul Nord. Bill Nighy îl va interpreta pe Grandsanta, tatăl în vârstă de 136 de ani al lui Moş Crăciun, un moşneag maniac şi supărăcios care urăşte lumea modernă. Ashley Jensen, cunoscută pentru rolul din serialul “Extras”, produs de BBC, va interpreta un spiriduş, iar Imelda Staunton va fi doamna Moş Crăciun.

James McAvoy a devenit celebru după ce a jucat în filme precum “Wanted”, “Remuşcare/Atonement” şi “Cronicile din Narnia”. Despre McAvoy, starul din “Ultimul rege al Scoţiei”, pentru care acesta a câştigat premiul BAFTA, s-a zvonit că ar putea juca rolul lui Ian Fleming, creatorul lui James Bond, într-o nouă producţie cinematografică.

Hugh Laurie s-a născut în Oxford (Marea Britanie), pe 11 iunie 1959. A studiat la Oxford şi Eton. A jucat în filme de lungmetraj precum “Raţiune şi simţire” (1995), seria “Stuart Little”, “Maybe Baby” (2000), “Street Kings” (2008), dar a devenit celebru pe plan mondial datorită rolului său din serialul TV “Dr. House”, pentru care a trebuit să renunţe la accentul britanic. Pentru rolul din acest serial, Hugh Laurie a fost recompensat cu două premii Globul de Aur şi alte trei nominalizări la prestigioasele trofee, două premii ale Sindicatului actorilor americani, două premii ale Asociaţiei criticilor de televiziune şi a fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

Lasă o părere