Documentarul “Lumea văzută de Ion B.”,nominalizat la Premiile Emmy

0

Publicat la 05 Oct 2010, de către mada, în Filme, Televiziune

Documentarul “Lumea văzută de Ion B.”, produs de HBO România şi regizat de Alexander Nanau, a fost nominalizat la categoria “Arts Programming”, la cea de-a 38-a ediţie a Premiilor Emmy, informează site-ul evenimentului, http://www.iemmys.tv/.

Filmul este produs de HBO România şi Alexander Nanau Production, în colaborare cu Avro-Netherlands, YLE Teema şi SVT Sweden. “Lumea văzută de Ion B….” a fost difuzat în premieră şi în exclusivitate pe 17 decembrie 2009, la HBO România. Producatori din partea HBO România sunt Carmen Harabagiu, Country Manager HBO Romania, Andrei Creţulescu şi Aurelian Nica.

Filmul lui Alexander Nanau prezintă povestea lui Ion Bârladeanu, care, de la o viaţa de vagabond pe străzile Bucureştiului, a ajuns un artist de prestigiu internaţional. La peste 60 de ani, Ion Bârlădeanu este cea mai recentă descoperire a artei româneşti. În urmă cu trei ani, locuia şi lucra în ghena unui bloc bucureştean. In 2009, operele sale erau expuse la Londra, alaturi de cele ale lui Andy Warhol şi Marcel Duchamp. Anul acesta, el a fost prezentat într-o expoziţie personală -- “Realpolitik” -, la o prestigioasa galerie din Paris, operele sale fiind admirate acolo şi de actriţa Angelina Jolie.

Realpolitik+ +Ion+Birladeanu Documentarul Lumea văzută de Ion B.,nominalizat la Premiile Emmy

Alături de “Lumea văzută de Ion B.”, la sectiunea “Arts Programming” a Premiilor Emmy au mai fost nominalizate trei programe: “All My Life: Cazuza” (TV Globo, Brazilia), “Imagine… David Hockney: A Bigger Picture” (BBC/ Coluga Pictures, Marea Britanie) si “Personas Inside Out” (TV Asahi, Japonia).

Nominalizările la cea de-a 38-a ediţie a Premiilor Emmy au fost anunţate luni de către International Academy of Television Arts & Sciences, la târgul Mipcom, de la Cannes.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul unei ceremonii ce va avea loc pe 22 noiembrie la New York.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

Lasă o părere