“The Social Network” , premiat de New York Film Critics Circle

0

Posted on : 14-Dec-2010 | By : mada | In : Filme

“The Social Network” a primit, luni, titlul de cel mai bun film al anului 2010 din partea New York Film Critics Circle, în timp ce David Fincher s-a impus la categoria “cel mai bun regizor”, informează MEDIAFAX.

Annette Bening a fost desemnată cea mai bună actriţă, pentru rolul din “The Kids Are All Right”, iar Colin Firth s-a impus la categoria “cel mai bun actor” graţie evoluţiei sale din pelicula “The King’s Speech”.

Mark Ruffalo a triumfat la categoria “cel mai bun actor în rol secundar”, pentru partitura din “The Kids Are All Right”, iar Melissa Leo s-a impus la categoria similară feminină, cu rolul din “The Fighter”.

Cel mai bun film de animaţie a fost desemnat “Iluzionistul/ L’Illusioniste”, regizat de Sylvain Chomet, la categoria “cel mai bun film străin” s-a impus “Carlos”, de Olivier Assayas, iar la categoria “cel mai bun film de non-ficţiune” s-a impus “Inside Job”, de Charles Ferguson.

New York Film Critics Circle, care sărbătoreşte în acest an 76 de ani de la înfiinţare, are reputaţia de a premia filme care polarizează atenţia publicului şi care dau naştere unor dezbateri aprinse. Cu scopul de a preveni scurgerile de informaţii în presă, înainte de anunţarea peliculelor premiate, aşa cum s-a întâmplat în 2008, prin intermediul publicaţiei New York Post, această asociaţie a interzis membrilor săi live blogging-ul în timpul şedinţei de desemnare a câştigătorilor.

În “The Social Network”, David Fincher prezintă felul în care a apărut reţeaua de socializare Facebook şi felul în care a evoluat un mic site, creat de câţiva studenţi în joacă, în 2004, în campusul universităţii Harvard. În acest film, Jesse Eisenberg interpretează rolul lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

„Reţeaua de socializare“, favorită la Premiile Oscar

0

Posted on : 29-Oct-2010 | By : mada | In : Filme

Pelicula regizată de David Fincher are astăzi premiera pe marile ecrane din România. Povestea celebrei reţele de socializare, Facebook, şi a fondatorilor săi este unul dintre cei mai puternici candidaţi la Oscar în 2011.

Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg), un student de la Harvard, fondează Facebook în urma unei despărţiri urâte. După o ceartă cu iubita lui (Rooney Mara), care-i reproşează că este un egoist, acesta vrea să se răzbune pe ea punându-i fotografia pe internet şi provocându-şi prietenii să-i dea note pentru aspectul fizic.  „Proiectul” creşte în amploare după ce pozele mai multor studente de la Harvard sunt adăugate pe site. De la această mică „vendetă” până la apariţia Facebook mai este doar un pas, iar Zuckerberg şi partenerul său, Eduardo Saverin (Andrew Garfield), devin milionari peste noapte. Sean Parker (Justin Timberlake), fondatorul faimosului site Napster, ce pirata muzică în anii ‘90, îi ajută să-şi găsească investitori în cea mai dezvoltată zonă IT a lumii: Silicone Valley din California. Primii care vor o felie din Facebook în instanţă sunt prietenii lui Zuckerberg şi Saverin, gemenii Vinklevoss (jucaţi amândoi de Armie Hammer). Banii, faima şi toate tentaţiile pe care le aduc acestea nu fac decât să distrugă relaţia de prietenie dintre Mark şi Eduardo. Urmează procesul de „divorţ” pentru împărţirea averii şi războaie în presă, în timp ce „copilul” lor, Facebook, prinde aripi şi revoluţionează comunicarea pe internet.

Pelicula este regizată de David Fincher, creatorul unor filme devenite „clasice” precum „Se7en”, „Fight Club” şi „Strania poveste a lui Benjamin Button”. Scenariul este asigurat de creatorul premiatului serial „Viaţa la Casa Albă”, Aaron Sorkin. Criticii de film au declarat deja pelicula ca fiind „cea mai bună a anului”. Şansele filmului la principalele categorii de la Premiile Oscar sunt foarte mari.

Toţi actorii sunt vizaţi: Jesse Eisenberg este un candidat puternic pentru „Cel mai bun actor în rol principal”, în timp ce Justin Timberlake şi Andrew Garfield pot lupta pentru premiul „Cel mai bun actor în rol secundar”. Mark Zuckerberg a refuzat să-i consilieze pe producătorii filmului şi a declarat că nici nu vrea să-l vadă la cinema.

Astăzi, în cinematografe

  • Cinema City Cotroceni: 15.00, 17.30, 20.00, 22.30;
  • Cinema City Sun Plaza: 12.00, 14.30, 17.00, 19.30, 22.00;;
  • CinemaPro: 13.00, 15.45, 18.30, 21.15;
  • Hollywood Multiplex: 14.30, 17.00, 19.45, 22.30;
  • Light Cinema:  17.10, 19.40, 20.40, 22.00;
  • Movieplex Cinema: 12.45, 15.30, 18.00, 19.30, 21.45, 22.30;