“The Social Network” , premiat de New York Film Critics Circle

0

Publicat la 14 Dec 2010, de către mada, în Filme

“The Social Network” a primit, luni, titlul de cel mai bun film al anului 2010 din partea New York Film Critics Circle, în timp ce David Fincher s-a impus la categoria “cel mai bun regizor”, informează MEDIAFAX.

Annette Bening a fost desemnată cea mai bună actriţă, pentru rolul din “The Kids Are All Right”, iar Colin Firth s-a impus la categoria “cel mai bun actor” graţie evoluţiei sale din pelicula “The King’s Speech”.

Mark Ruffalo a triumfat la categoria “cel mai bun actor în rol secundar”, pentru partitura din “The Kids Are All Right”, iar Melissa Leo s-a impus la categoria similară feminină, cu rolul din “The Fighter”.

Cel mai bun film de animaţie a fost desemnat “Iluzionistul/ L’Illusioniste”, regizat de Sylvain Chomet, la categoria “cel mai bun film străin” s-a impus “Carlos”, de Olivier Assayas, iar la categoria “cel mai bun film de non-ficţiune” s-a impus “Inside Job”, de Charles Ferguson.

New York Film Critics Circle, care sărbătoreşte în acest an 76 de ani de la înfiinţare, are reputaţia de a premia filme care polarizează atenţia publicului şi care dau naştere unor dezbateri aprinse. Cu scopul de a preveni scurgerile de informaţii în presă, înainte de anunţarea peliculelor premiate, aşa cum s-a întâmplat în 2008, prin intermediul publicaţiei New York Post, această asociaţie a interzis membrilor săi live blogging-ul în timpul şedinţei de desemnare a câştigătorilor.

În “The Social Network”, David Fincher prezintă felul în care a apărut reţeaua de socializare Facebook şi felul în care a evoluat un mic site, creat de câţiva studenţi în joacă, în 2004, în campusul universităţii Harvard. În acest film, Jesse Eisenberg interpretează rolul lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

Lasă o părere