Târgul de carte şcolară “Gaudeamus”, ediţia aVIII-a

0

Posted on : 03-Nov-2010 | By : mada | In : Copii, Cărţi, Târguri

Bucureşti, 18 – 22 noiembrie, Sala Radio

Începând cu acest an, Târgul Internaţional Gaudeamus va avea, la fiecare ediţie, un invitat de onoare.

În 2010, Invitatul de Onoare este Belgia – Wallonie Bruxelles, opţiune bazată pe afinităţile culturale comune şi pe oportunităţile de cooperare şi schimburi profesionale pe piaţa cărţii, între cele două ţări. Momentul marchează şi Preşedinţia belgiană a Consiliului Uniunii Europene în perioada iulie-decembrie 2010. Preşedintele de Onoare al Târgului Internaţional Gaudeamus 2010 este domnul Jaques Dubois, filolog belgian cu o solidă reputaţie internaţională, profesor de literatură modernă şi de sociologie a literaturii la Universitatea din Liege, autor a numeroase studii de specialitate recunoscute pe plan mondial, cu precădere în sfera romanului poliţist şi a operei lui Georges Simenon.

1035823 1 Târgul de carte şcolară Gaudeamus, ediţia aVIII a

Cea de-a VIII-a ediţie a Târgului de Carte Şcolară “Gaudeamus” organizat de Radio România, în colaborare cu Uniunea Editorilor din România şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, se va desfăşura în Foaierul de Concerte al Sălii Radio.

Târgul face parte din Programul Lectura, proiect de anvergură naţională iniţiat şi derulat din anul 1994 de Radio România, având ca principal obiectiv susţinerea culturii scrise. Alături de oferta aproape completă de manuale şi de lucrările cuprinse in bibliografia şcolară de literatură română şi universală, evenimentul va aduce în faţa publicului cele mai recente apariţii editoriale pentru copii şi adolescenţi şi o gamă largă de materiale didactice.

Târgul Educaţional Bucureşti@Sala Polivalentă

0

Posted on : 08-Oct-2010 | By : mada | In : Târguri

7 – 9 octombrie 2010,  Sala Polivalentă

Un număr de 28 de expozanţi îşi prezintă oferta la cea de-a şasea ediţie a Târgului Educaţional Bucureşti care se desfăşoară în perioada       7 – 9 octombrie 2010 la Sala Polivalentă din Bucureşti şi care este organizată de EXPO 24, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti, informează Agerpres.

Ediţia din acest an are două secţiuni care cuprind o expoziţie de mijloace şi materiale didactice, table interactive, soft educaţional, oferte pentru profesori, directori, reprezentaţi ai instituţiilor de învăţământ de la nivel preşcolar, până la nivel universitar şi părinţi, şi conferinţe şi prezentări de produse didactice, concursuri cu premii.

În cadrul expoziţiei este amenajată o sală de clasă, realizarea şi dotarea acesteia fiind făcute de firmele participante la expoziţie, sală care va fi cadrul de desfăşurare a prezentărilor de firme şi a conferinţelor, în acelaşi timp reprezentând, prin materialele din dotare, nucleul central al expoziţiei.

Firmele participante la eveniment expun materiale didactice noi: proiectoare, table interactive, tablete grafice, mulaje, hărţi, table şcolare clasice, aparatură de laborator, soft educaţional, mobilier şcolar, carte educaţională, oferte educaţionale.

Printre participanţi se numără Active Soft, Adevărul Holding, CD Press, Cinema City, Comisia Europeană – Anul European 2010 de luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale, Editura Corint, Editura “Coresi”, Eurodidactica, Intuitext, Jurnalul Naţional, Organizaţia Salvaţi Copiii.

Târgul va fi deschis de joi până sâmbătă între orele 10,00-17,00.