“De Sărbători”@TNB

0

Publicat la 16 Dec 2010, de către mada, în Expoziţii

Teatrul Naţional, 14 decembrie 2010 – 31 ianuarie 2010

În ajun de Crăciun, Teatrul Naţional “I.L.Caragiale” îşi întâmpină spectatorii nu doar cu cele mai solicitate premiere, ci şi cu o nouă expoziţie, în cadrul programului recent lansat, TNB PARATEATRAL-VIZUAL.
“De Sărbători se intitulează, simplu, expoziţia pictorului naiv, totodată sculptor iconograf şi poet ţăran, Gheorghe Ciobanu.
Lucrările sale, cu o anecdotică bogată inspirată din lumea magică a satului, adevărată bucurie a ochiului sunt expuse şi pot fi cumpărate până la sfârşitul lunii ianuarie 2011.

1040274 1 De Sărbători@TNB

Gheorghe Ciobanu este un nume deja consacrat în galeria de azi a pictorilor naivi , cu un palmares bogat de expoziţii în ţară şi în străinătate. Crezul lui artistic conţine un minunat mesaj de optimism şi, de aceea, expoziţia sa trebuie privită şi primită ca un adevărat cadou “De Sărbători”:
“Atâta frumuseţe a pus Dumnezeu în lumea aceasta, anume pentru bucuria oamenilor, încât n-ar trebui să existe pe lume oameni trişti, îngrijoraţi şi răi. Sigur, viaţa are barierele şi încercările ei, dar trebuie să ne facem timp şi să deschidem ochii larg, ca să conştientizăm frumuseţea lumii, perfecţiunea creaţiei Divine. “Bucuraţi-vă! Iubiţi-vă!” – ne-a învăţat Iisus Hristos, dar mulţi dintre noi trăim plini de furie şi de ură. Ne trebuie atât de puţin ca să fim fericiţi! Eu, când stau în genunchi şi pictez, mă rog la Dumnezeu să-mi dea şi mie puţină frumuseţe să pun în tablourile mele, din cea multă pe care el a pus-o în creaţia Sa. Iar când începe să se lege tabloul, să apară de sub pensulă, atunci simt o bucurie şi o plinătate care mă vindeă de toate relele şi mă face fericit?”

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

  • “Health and Beauty Expo” @Sala Palatului
    Sala Palatului, 18 – 21 noiembrie MH Media Solution anunţă cel mai complex eveniment dedicat sănătăţii şi frumuseţii din România. “Health and Beauty Expo” este un concept internaţional introdus anul acesta şi în România. “Health and Beauty”
  • Programul de sărbători@Radio România Cultural
    Sărbătorile de iarnă aduc la Radio România Cultural muzică şi teatru, creaţii clasice şi contemporane, în cadrul unor transmisii maraton, adevărate daruri pentru împătimiţii de cultură. Pentru că anul 2010 a fost an aniversar Chopin, seria
  • Icoane bănăţene@MŢR
    Muzeul Ţăranului Român vă aşteaptă în perioada 15 dec.2010-7 ian.2011, la Sala Irina Nicolau, la vernisajul expoziţiei Icoane bănăţene. Icoanele prezentate în expoziţie au fost descoperite de către scriitorul Toma George Maiorescu în a doua
  • Pictori de azi @ Balcic
    11 – 21 Octombrie 2010, Galeria Galateca (BCU), Strada C.A Rosetti, nr.2. Cea de-a opta ediţie a expoziţiei “Pictori de azi la Balcic”, realizată în urma celei mai recente tabere de pictură cu
  • Health and Beauty Expo@Sala Palatului
    Sala Palatului, 18 – 21 noiembrie 2010 MH Media Solution anunţă cel mai complex eveniment dedicat sănătăţii şi frumuseţii din România. “Health and Beauty Expo” este un concept internaţional introdus anul acesta şi în România. “Health and

Lasă o părere