“Colivia”, de Adrian Sitaru – premiul pentru cel mai bun scurtmetraj @ Festivalul de la Varşovia

0

Posted on : 15-Oct-2010 | By : mada | In : Filme

Filmul “Colivia”, în regia lui Adrian Sitaru, a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj în cadrul Festivalului Internaţional de la Varşovia (8 -17 octombrie), informează MEDIAFAX.

Juriul a decis să premieze pelicula lui Sitaru “pentru modul nemaipomenit şi nepretenţios în care a tratat subiectul. Pentru simplitatea realizării, dar şi pentru performanţa complexă a actorilor, care reuşesc să transpună persoane reale pe ecran”.

“Colivia” spune povestea unui copil care găseşte o pasăre bolnavă pe stradă şi o aduce acasă, pentru a o vindeca. Din distribuţie fac parte Clara Vodă şi Adrian Titieni.

Scurtmetrajul “Colivia” a primit premiul serviciului german de schimb academic (DAAD) la Berlinale Shorts, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin din acest an, şi premiul pentru cel mai bun scurtmetraj din secţiunea Zilele Filmului Românesc, la Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

În cadrul Festivalului de Film de la Varşovia, scurtmetrajele “The Order of Things”, de César Esteban Alenda şi José Esteban Alenda, şi “Autumn Man”, de Jonas Selberg Augustsén, au primit menţiuni speciale.

De asemenea, în competiţia dedicată scurtmetrajelor au rulat scurtmetrajele româneşti “Oxygen”, de Adina Pintilie, şi “Vive La Crise!”, de Alexei Gubenco.

Pe de altă parte, la Festivalul de la Varşovia rulează peliculele “Periferic”, de Bogdan George Apetri, în competiţia internaţională, şi “Eu când vreau să fluier, fluier”, de Florin Şerban, în secţiunea Competiţie 1-2.

Filmul “Aurora”, în regia lui Cristi Puiu, va fi prezentat în festival într-o proiecţie de gală.

Fabrica de Scurt Metraje

0

Posted on : 19-Sep-2010 | By : mada | In : Festivaluri, Filme

Miercuri, 22 Septembrie ora 21:00

Miercuri, 22 Septembrie 2010, filmele de scurt metraj işi vor face din nou apariţia în mediul cultural urban din România. Începând cu acest sezon, “SPUNE PE SCURT, Short Film Area” işi propune să consolideze “linkurile” dintre pasionaţii de film din România, prin intermediul evenimentului lunar “FABRICA DE SCURT METRAJE” care se va desfăşura în mai multe oraşe simultan.

Bucureşti, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Sibiu şi Târgu Mureş vă aşteaptă începând cu luna septembrie să petreceţi 2 ore alături de cele mai bune filme internaţionale de scurt metraj produse în ultimii ani.

Prima proiecţie va avea loc pe 22 septembrie începând cu ora 21:00. Scurt metrajele prezente în programul acestei ediţii provin din 6 ţări: UK, Japonia, Germania, Spania, Ungaria si  România.

Locaţiile care vor găzdui evenimentul sunt următoarele: Bucureşti – Club Fabrica, Timişoara – Club Setup, Cluj – Club Insomnia, Braşov – Ceainăria Ceai ETC, Iaşi – Club Brain, Sibiu – Art Café, Tg. Mureş – Teatru 74.

Biletele vor fi puse în vânzare doar în ziua evenimentului, în fiecare locaţie. Rezervări telefonice la : 0729.742.975.

Preţul unui bilet de intrare este de 10 RON.

Macheta FdSM 09.jpg 498x706 Fabrica de Scurt Metraje