“Darkside – Tărâmul Întunericului de Tom Becker”@Editura Corint Junior

0

Posted on : 24-Oct-2010 | By : mada | In : Copii, Cărţi

La Editura Corint Junior a apărut cartea Darkside – Tărâmul Întunericului, de Tom Becker. Traducerea din limba engleza este realizata de Adriana Tudor, formatul cartii fiind 13 x 20 cm, 256 pagini, ediţie cartonată, cu supracopertă, pret 39,9 lei.

“Bine ai venit în DARKSIDE — Tărâmul Întunericului, acolo unde întâlneşti coşmaruri la tot pasul… Locuinţa lui Jonathan Starling a fost atacată în timp ce tatăl lui se află într-un azil. Băiatul luptă pentru propria lui viaţă, dar nu există niciun loc în care să se ascundă. Londra e împărţită în două lumi: una întunecată — DARKSIDE, şi o alta luminoasă — LIGHTSIDE. Din cale-afară de periculos şi mai mult decât înfricoşător, DARKSIDE, Tărâmul Întunericului — guvernat de legile unui Jack Spintecătorul al copiilor —, este un loc în care vampirii şi vârcolacii se plimbă pe străzi. Este o lume a coşmarurilor şi secretelor aducătoare de moarte. Iar Jonathan trebuie să găsească o cale să evadeze, să se întoarcă în LIGHTSIDE, Tărâmul Luminii… Un thriller supranatural, plin de suspans, cu personaje memorabile şi cu momente de horror gotic“, se menţionează în prezentarea cărţii.

Darkside Darkside   Tărâmul Întunericului de Tom Becker@Editura Corint Junior

Încă de când a învăţat să scrie, Tom Becker şi-a dorit să devină scriitor. De fapt, la vârsta de cinci ani, chiar şi-a notat într-un carneţel că visul lui este să scrie cărţi. A studiat Istoria la Universitatea Oxford şi s-a lăsat inspirat de atmosfera deosebită din această instituţie academică. Obişnuia să-şi petreacă zile întregi la bibliotecă, studiind şi citind. În prezent, îşi dedică timpul scrisului. Locuieşte în Marea Britanie.

Grupul Editorial Corint a luat fiinta in 2004, prin reunirea sub o singura sigla a editurilor Corint, Leda, Runa si Corint Junior. Aflate in al doilea deceniu de activitate in domeniul cartii, editurile componente ofera cititorilor peste 400 de titluri anual, in domenii de o mare diversitate: de la manuale scolare la dictionare, atlase si tratate, lucrari de medicina, istorie, geografie, geopolitica, IT, carte pentru copii si tineret.

“Fata care s-a jucat cu focul” @ Cinema

0

Posted on : 14-Oct-2010 | By : mada | In : Filme

Vineri, 15 Octombrie 2010, Bucureşti

A doua parte a trilogiei “Millennium” intră vineri şi pe ecranele din România.

Fata din titlu este Lisbeth Salander, cea pe care o cunoşteaţi până acum drept “fata cu tatuaj în formă de dragon”. Aşa cum bănuiau cei care au văzut happyend-ul primei părţi, lucrurile nu puteau rămâne prea multă vreme aşa, iar în această continuare a poveştii totul devine mult mai complicat.

Fata care s-a jucat cu focul nu se joacă cu focul în lungmetrajul omonim, ecranizarea în regia lui Daniel Alfredson a celui de-al doilea roman din trilogia de thrillere semnată de Stieg Larsson. Fata deține însă numeroase obiecte de joacă, de la unelte de spionaj, deghizări  și fel de fel de documente până la mașini, motociclete și lopeți. Pistoalele par armele cele mai inofensive ale eroinei. Păcat că filmul nu bate la fel de departe ca panoplia ei.


Ca și alte sequel-uri, vezi a doua porție de „Twilight”, „Fata care s-a jucat cu focul” pune „pe hold” relația – foarte intensă în primul film – dintre cei doi protagoniști, Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist), editorul revistei „Millenium”, și Lisbeth Salander (Noomi Rapace), o tânără hacker cu o istorie personală de coșmar.    Ea trece în prim-plan și are parte de toate scenele de acțiune și de sex, iar el stă la birou, cercetează, are întâlniri și conferințe de presă, bea cafele și comunică doar „virtual” cu ea. Îi unește o investigație care promite un final glorios din cauza ramificațiilor ei parcă nesfârșite: trafic de persoane, corupție, mafie, servicii secrete, și, firește, un aspect tenebros al vieții lui Lisbeth. Pe care prima parte a filmului o găsește acuzată de trei crime.

Mikael Blomkvist trece la treabă pentru a-i demonstra nevinovăția, însă demersurile poliției îi stau ca un ghimpe în coastă, așa că preia ancheta. Cât de cât. Per ansamblu, Blomkvist pare să se afle în șomaj tehnic în acest lungmetraj, în timp ce Lisbeth se descurcă pe cont propriu și „fură filmul”.

Desigur, dacă percepi „Fata care s-a jucat cu focul” ca pe un liant între două episoade mai consistente ale seriei de thrillere, se ține. Altfel, ca film de sine stătător, șchioapătă. O ipoteză ar fi că o face din cauza slugărniciei față de carte, că nu trece de stadiul de ilustrație a ei. Sau poate regizorul s-a gândit că predecesorul său, Niels Arden Oplev, a acordat destul spațiu identificării dintre personaje și spectator în primul film, așa că el poate să își trateze superficial protagoniștii și să se concentreze asupra acțiunii.    Însă un lucru e sigur: Daniel Alfredson rulează prea multe incidente simultan, și, nesinchinsindu-se de personaje, impactul lor dramatic se atenuează. Sunt două personaje bătute măr și închise într-un șopron în flăcări? Da, sunt, dar de ce să-ți pese când sunt limitate la o mână de replici și alte date nu capeți despre ele?

Și, până la urmă, în ciuda succesiunii parcă pe amfetamine de intrigi și acte de violență, acțiunea e cât se poate de previzibilă pentru un spectator avizat, care știe să nu se lase luat de val și să vadă prin labirintul de incidente labirintul de relații inter-umane care îl guvernează la urma urmei.

Filmul rulează la :

  • Hollywood Multiplex
  • Cinema City Cotroceni

“Contesa însângerată” @ Cinema

1

Posted on : 10-Oct-2010 | By : mada | In : Filme

“Contesa însângerată “, din 15 Octombrie 2010

http://www.entertainmentwallpaper.com/images/desktops/movie/the_countess01.jpg

Genul: Dramă, Istoric, Thriller

Durata: 94 minute

Regia: Julie Delpy

Distribuţia:

Julie Delpy- Erzebet Bathory
Anamaria Marinca- Anna Darvulia
William Hurt -Gyorgy Thurzo
Daniel Brühl -Istvan Thurzo
Andy Gatjen- Miklos

În rolurile principale:

Julie Delpy, Anamaria Marinca

Anunţat ca dramă gotică de autoarea sa, Julie Delpy, încă de acum câţiva ani, “The Countess” funcţionează cel mai bine în termenii unei comedii negre de actualitate, deşi are acţiunea plasată în secolele XVI -- XVII. Mitul celor 400 de fecioare ucise de contesa speriată de bătrâneţe, chiar justificat de amorul pentru un bărbat mai tânăr, pare să servească mai bine ironizării miturilor moderne, de genul femeia e egala bărbatului, frumuseţe egal tinereţe sau cosmetica îţi face tenul de copil.

Filmul spune povestea adevarată a contesei Bathory. Născută în 1560, aceasta se căsătoreşte la vârsta de 14 ani cu un comandant de oşti care va deveni, ani de zile mai târziu, comandantul suprem al armatei ungare. În timpul îndelungatelor absenţe ale soţului, contesa capată din ce în ce mai multă putere, ajutată şi de confidenta ei, vrăjitoarea Anna Darvulia. Temută, dar şi admirată de mulţi, se spune ca până şi regele trebuia să se supună dorinţelor ei. După moartea soţului, Elisabeta întâlneşte un tânăr nobil de care se îndrăgosteşte. Obsedată de faptul că nu mai este suficient de tânără pentru a şi-l păstra aproape, contesa începe să se îmbăieze în sângele tinerelor fecioare, convinsă că acesta îi va da tinereţe şi frumuseţe pentru veşnicie.

Poeţi, scriitori, muzicieni, pictori, istorici, creatori de film, toţi au încercat să creeze un portret cât mai real al celei care este considerată drept una dintre marile criminale ale istoriei, Elizabeth de Bathory.

Codul Shakepeare

0

Posted on : 22-Aug-2010 | By : mada | In : Cărţi

CODUL SHAKESPEARE
de JENNIFER LEE CARRELL

Colectia : RAO CLASIC
Editura : RAO
Categoria : THRILLER -

Preţ : 59.99 lei

Shakespeare mai bun decât da Vinci?! Toate operele atribuite lui chiar i-au aparţinut în realitate?

http://www.piata-cartii.ro/poze/23083.jpg
O cursă disperată pentru găsirea „aurului literar“, dar şi pentru a rămâne în viaţă. Un thriller despre o operă pierdută de-ale  lui Shakespeare,  Cardenio,  şi despre un ucigaş care îşi omoară victimele copiind cele mai sângeroase crime din opera Bardului.
De peste 300 de ani a disparut o operă de-ale lui Shakespeare, drept urmare de secole ea nu a mai fost jucată pe scenă. Manuscrisul a fost furat, distrus, ascuns. Asa o fi?
În luna iunie a anului 2004, Rosalind Howard, o excentrică profesoară la Harvard, specialistă în Shakespeare, îi dăruieşte prietenei şi ucenicei, Katherine Stanley, un dar ciudat – o cutiuţă din aur. Kate tocmai dăduse lovitura – regiza Hamlet la Teatrul Globe. Chiar înainte de a descoperi ce ascunde cutiuţa, trecutul loveşte din nou, la Teatru Globe izbucneşte un incendiu devastator, era marti 29 iunie, la fel ca la incendiul din 1613. După incendiu, este descoperit cadavrul lui Roz, fusese asasinată. Deschizând cutia, Kate descoperă prima piesă dintr-un puzzle halucinant şi o aventură pe măsura secretului Marelui W.