Poveşti de iubire@eteatru.ro

0

Publicat la 21 Feb 2010, de către mada, în Spectacol, Teatru

Miercuri, 24 februarie 2010, în ziua de Dragobete, sărbătoarea dragostei la români, echivalentul lui Valentine’s Day, site-ul eteatru.ro vă oferă un program special cu piese celebre inspirate de tema iubirii.

Pentru o zi vă veţi reîntâlni cu personaje care au făcut epocă, eroi îndrăgiţi care ilustrează în mod diferit motivul atât de generos al cuplului, în înregistrări de referinţă aflate în Fonoteca de Aur a Teatrului Naţional Radiofonic. Mari actori, mari regizori dau viaţă în teatrul cu unică dimensiune acestor minunate poveşti de dragoste, de la Tristan şi Isolda la Romeo şi Julieta, de la Hero şi Leandru la Leonce şi Lena. Programul de teatru radiofonic non-stop va începe ca de obicei la ora 0,00 şi va cuprinde 12 ore de emisie, repetându-se de la ora 12,00 la 24,00 .

Vă propunem să ascultaţi „Tristan şi Isolda” de Jean de Beer, cu Florin Piersic şi Valeria Seciu în regia Elenei Negreanu, „Sonata Kreutzer” de Tolstoi, în versiunea regizorală a lui Constantin Dinischiotu, „Hero şi Leandru” de Franz Grillparzer, cu Mirela Gorea şi Adrian Pintea în regia lui Leonard Popovici, „Leonce şi Lena” de Georg Büchner, regia: Cristian Munteanu, „Intrigă şi iubire” de Friedrich Schiller, cu Mircea Albulescu, Delia Nartea, Mircea Rusu în viziunea regizorală a lui Cristian Munteanu, „Paul şi Virginia” de Bernardin de Saint-Pierre, cu Eugen Cristea, Mariana Buruiană, George Constantin (regia: Constantin Dinischiotu), „Romeo şi Julieta” de William Shakespeare, avându-i ca protagonişti pe Adrian Pintea şi Mariana Buruiană, în regia lui Dan Puican, recitalul „Îndrăgostiţi în teatrul lumii”. Interpretează: Delia Nartea şi Cristian Iacob, regia: Cristian Munteanu, informează Radio România Cultural.

Romeo and Juliet by Sir Frank Dicksee
Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Lasă o părere