Bucharest Food Festival, ediţia a IV-a

0

Publicat la 24 Sep 2010, de către mada, în Târguri

Parcul Tineretului, 24-26 septembrie

Bucureştenii sunt aşteptaţi în perioada 24-26 septembrie, în Parcul Tineretului - intrarea Şincai, la Bucharest Food Festival. Gurmanzi şi nu numai sunt invitaţi să încerce gustul bucatelor europene.

Bucharest Food Festival, 1-4 Octombrie 2009, Parcul Unirii

Începând de astăzi, cu mic, cu mare sunteţi aşteptaţi să faceţi cunoştinţă cu o serie de maeştri gastronomi din toate colţurile Europei. Din Ungaria, mai precis de la Debretin, a fost invitat maestrul gastronom Miron Gabor pentru a găti un gulaş şi un papricaş tradiţionale. Şi dacă tot aţi degustat felul principal, ar merge şi un desert. Dulciurile portugheze realizate de maestrul Luis Peixoto sunt aduse de Patiseria Lusitana unde va fi prezent şi celebrul “pastel de nata”. Olandezii vă vor delecta papilele gustative cu brânzeturi tradiţionale şi specialităţi din carne.

Din partea Spaniei, restaurantul „Ali Oli” vine cu o reţetă tradiţională de „paelia valenciana”, în timp ce în bucătăria germană vedeta va fi ciolanul rotisat cu varză. Nici bucătăria românească nu va fi mai prejos. Saramura de crap cu mămăliguţă sau tochitura tradiţională sunt savuroasele reţete alese din cărţile de bucate ale regretatului gastronom Radu Anton. Acestea vor fi realizate în cadrul workshopului realizat împreună cu „Jurnalul de bucătărie”. Nu lipsesc nici reţetele îndrăzneţe care sparg tiparele tradiţiei, precum “Piept de pui cu sos olandez aromat cu trufe negre şi sparanghel verde” sau “Îngheţată de trufe cu parmezan”, bunătăţi realizate de maitre des rotisseurs Cezar Munteanu, membru al Chaine des Rotisseurs. De asemenea, participanţii vor face cunoştinţă cu Horia Vârlan, care ne va răsfăţa cu o reţetă românească aleasă: “Piept rumen de raţă stropit cu sos dulce de vin roşu, pe piure de conopidă”, dar şi cu alte reţete delicioase europene.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

  • AuGust de vacanţă, Festivalul verii
    Bucureşti, 6 – 15 august În Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost I.O.R.) se vor deschide nişte standuri de prezentare a unei oferte originale româneşti, cu un meniu de combinaţii literar – gastronomice diverse folosind elemente din
  • Sarmalele Reci@Parcul Tineretului
    Sâmbătă, 10 iulie 2010, Sarmalele Reci se strâng pe seară, la terasă, pentru un şpriţ de vară cu “un pic de sirop”, ca pentru fete. Băieţii sunt şi ei invitati ca să depene amintiri despre
  • Târgul de Sfântul Dumitru@MŢR
    22-24 Octombrie 2010, MŢR Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Maramureş organizează în perioada 22 – 24 octombrie 2010, la Muzeul Ţăranului Român, Târgul de Sfântul Dumitru, prilej de întâlnire cu bunătăţile şi frumuseţile satului
  • Branul, cultură şi tradiţie gastronomică@MŢR
    Muzeul Ţăranului Român, 19 – 21 noiembrie 2010 Sunteţi aşteptaţi la târg între 19 şi 21 noiembrie, de la 9:00 până la orele 19:00, în curtea Muzeul Ţăranului Român. Urmând traseul străbun al transhumanţei, de la
  • Festinul lui Brumărel@MŢR
    Bucureşti, 1 – 3 octombrie, MŢR Zacuşti, brânză dulce, brânză sărată, brânză afumată, caşcavaluri, brânză în coajă de brad, ţuici, pălinci, tochituri moldovene, dobrogene, topolovene, sărmăluţe, grătare, purceluş la proţap, vinuri alb, roşu, negru, must. Dans

Lasă o părere