Publicat la 24 Sep 2010, de către mada, în Târguri
Parcul Tineretului, 24-26 septembrie
Bucureştenii sunt aşteptaţi în perioada 24-26 septembrie, în Parcul Tineretului - intrarea Şincai, la Bucharest Food Festival. Gurmanzi şi nu numai sunt invitaţi să încerce gustul bucatelor europene.
Începând de astăzi, cu mic, cu mare sunteţi aşteptaţi să faceţi cunoştinţă cu o serie de maeştri gastronomi din toate colţurile Europei. Din Ungaria, mai precis de la Debretin, a fost invitat maestrul gastronom Miron Gabor pentru a găti un gulaş şi un papricaş tradiţionale. Şi dacă tot aţi degustat felul principal, ar merge şi un desert. Dulciurile portugheze realizate de maestrul Luis Peixoto sunt aduse de Patiseria Lusitana unde va fi prezent şi celebrul “pastel de nata”. Olandezii vă vor delecta papilele gustative cu brânzeturi tradiţionale şi specialităţi din carne.
Din partea Spaniei, restaurantul „Ali Oli” vine cu o reţetă tradiţională de „paelia valenciana”, în timp ce în bucătăria germană vedeta va fi ciolanul rotisat cu varză. Nici bucătăria românească nu va fi mai prejos. Saramura de crap cu mămăliguţă sau tochitura tradiţională sunt savuroasele reţete alese din cărţile de bucate ale regretatului gastronom Radu Anton. Acestea vor fi realizate în cadrul workshopului realizat împreună cu „Jurnalul de bucătărie”. Nu lipsesc nici reţetele îndrăzneţe care sparg tiparele tradiţiei, precum “Piept de pui cu sos olandez aromat cu trufe negre şi sparanghel verde” sau “Îngheţată de trufe cu parmezan”, bunătăţi realizate de maitre des rotisseurs Cezar Munteanu, membru al Chaine des Rotisseurs. De asemenea, participanţii vor face cunoştinţă cu Horia Vârlan, care ne va răsfăţa cu o reţetă românească aleasă: “Piept rumen de raţă stropit cu sos dulce de vin roşu, pe piure de conopidă”, dar şi cu alte reţete delicioase europene.