Publicat la 10 Nov 2010, de către mada, în Târguri
Muzeul Ţăranului Român, 13 – 14 noiembrie
Timp de două zile “Earth’s Market” ne aşteaptă cu veselie şi oameni primitori la Muzeul Ţăranului Român. Atmosfera este înveselită de producători ce aduc legume de sezon, brânzeturi, mezeluri şi câte şi mai câte alte bunătăţi.
“Earth’s Market” şi Slow Food Valahia Gusturilor, organizat de Grupul de Iniţiativă Radu Anton Roman şi partenerii săi, ne aşteaptă să ne amintim de bucuria mâncatului slow într-o viaţă cu ritm ameţitor.
Producătorilor cu legume şi fructe de sezon: cartofi, ceapă, ţelină, morcovi, ridichi, gogonele, mere, gutui, pere şi multe altele, le stau alături producători ce ne încântă cu lapte proaspăt de capră şi variatele tipuri de telemea şi Maitre Nicolas, cu o brânză de capră făcută după o reţetă franţuzească “pour les connaisseurs”. Se alătură şi producători cu mezeluri felurite precum: domnul Svart Ovidiu din Suceava cu produse afumate şi o excelentă şuncă presată, doamna Oancea de la Sibiu cu pastramă din pui afumată, smântănă de casă şi cârnaţii cu busuioc,
domnul Bangala cu deja renumita brânză de burduf cu ardei şi telemea de oaie, domnul Barza de la Sibiu cu cârnaţii de oaie picanţi, cu apetisantele pastrame făcute în baiţ propriu şi salamul de mistret. Ca totul să se încheie cu veselie se adaugă un pahar de ţuică “doi ochi albaştri” din Argeş de la domnul Florescu sau un vin de casă de la domnul Ştefănescu.