Rezidenţă ICR @ Paris

0

Publicat la 17 Oct 2010, de către mada, în Uncategorized

Profesioniştii români din diferite domenii umaniste pot beneficia de rezidenţe de până la două luni la Institutul Cultural Român (ICR) de la Paris, a anunţat vineri, 15 octombrie 2010, printr-un comunicat de presă, ICR.

c1 tr Rezidenţă ICR @ Paris
3750 0 1 Rezidenţă ICR @ Paris

Programul, realizat cu sprijinul Ambasadei României în Franţa, oferă rezidenţe de o lună sau două (în funcţie de natura proiectului) la ICR Paris, însoţite de burse de 1.500 euro pentru o lună sau 2.500 euro pentru două luni.

Pe durata rezidenţei, bursierii au posibilitatea de a se consacra exclusiv unei activităţi de concepţie/creaţie şi producţie, de a stabili legături în mediile culturale şi profesionale specifice din Franţa şi de a contribui la crearea unui fond de proiecte pe care ICR Paris îl va promova.

Termenul-limită de depunere a dosarului pentru perioada ianuarie-iunie 2011 este 1 noiembrie 2010. Bursierii au obligaţia de a produce, la sfârşitul perioadei de rezidenţă, un proiect remis conducerii ICR Paris. Creaţiile produse în cursul acestei rezidenţe vor purta menţiunea “Realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român din Paris” şi logo-ul institutului, în orice acţiune publică.

Condiţii de eligibilitate pentru programul de rezidenţă sunt: cetăţenia română sau cetăţenia Republicii Moldova, cunoaşterea limbii române, cunoaşterea limbii franceze şi/sau engleze, prezentarea unui pre-proiect de arte plastice, arhitectură, literatură, critică literară şi critică de artă, jurnalism, film, teatru, muzică, management cultural, muzeologie şi patrimoniu.

Adresa la care se trimit documentele: Institut Culturel Roumain – Concours résidences de création, 1 rue de l’Exposition 75007 Paris, France, e-mail : institut@institut-roumain.org.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

Lasă o părere