Brad Pitt va filma în România!

0

Publicat la 10 Iul 2010, de către mada, în Filme, Vedete

Lungmetrajul “Vlad”, inspirat din viaţa tânărului prinţ valah Vlad Ţepeş, care va fi produs de Brad Pitt cu ajutorul studiourilor Summit Entertainment, va fi filmat parţial în România, la Curtea de Argeş, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX Prinţesa Lia.

“Conform informaţiilor pe care le deţin în acest moment, există o probabilitate foarte mare ca Brad Pitt să fie implicat într-un proiect în România. Este vorba despre un lungmetraj al cărui subiect va fi viaţa voievodului Vlad Ţepeş. Este aproape o certitudine faptul că scenele exterioare vor fi filmate în zona Curtea de Argeş, iar costumele se pare că vor fi realizate tot în România”, a declarat pentru MEDIAFAX Prinţesa Lia.

“Sunt foarte fericită că România devine din ce în ce mai interesantă pentru industria cinematografică din America. Împreună cu soţul meu, Prinţul Paul, am făcut lobby pentru astfel de proiecte, la mai multe studiouri din această ţară. După întâlnirea care a avut loc la Hollywood cu reprezentanţii studioului Miramax, aceştia au luat decizia de a filma în România «Cold Mountain», cu Nicole Kidman, film care a avut un buget de 100 de milioane de dolari. De asemenea, după vizita noastră la reşedinţa lui Steven Seagal, acesta a venit în România şi a realizat mai multe proiecte. Şi, nu în ultimul rând, fostul meu vecin din San Francisco, Francis Ford Coppola, a fost în România şi a filmat «Tinereţe fără tinereţe». Filmările s-au desfăşurat la Bucureşti, pe ţărmul Mării Negre, în Delta Dunării, la Piatra Neamţ”, a adăugat Prinţesa Lia.

Producătorii americani ai filmului “Vlad” prospectează variantele de a include în distribuţie şi actori români, iar filmările ar putea începe în toamnă.

Brad Pitt şi Dede Gardner vor produce acest proiect prin intermediul companiei de producţie cinematografică Plan B. Proiectul va fi supravegheat de Erik Feig şi Meredith Milton, de la studiourile Summit Entertainment.

Scenariul este semnat de Scott Kosar, cunoscut ca pasionat de istorii macabre. El a scris scenariul pentru “Masacrul din Texas/ Texas Chainsaw Massacre” (2003), “Amityville/ Amityville Horror” (2005) şi “Maşinistul” (2004).

Potrivit presei internaţionale, “Vlad” este un film care nu va pune accent pe celebra legendă a lui Dracula, legată de personalitatea lui Vlad Ţepeş.

Compania Summit Entertainment a achiziţionat drepturile asupra acestui proiect în urmă cu câţiva ani, însă acesta nu a putut fi iniţiat din diverse motive. Potrivit blogului Heat Vision de pe Hollywood Reporter, Summit Entertainment speră să realizeze “un film îndrăzneţ din punct de vedere vizual, despre o perioadă radicală din istorie“.

Brad Pitt a interpretat în 1994 rolul unui vampir în filmul “Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor”, în care a jucat alături de Tom Cruise.

În 1992, Francis Ford Coppola a regizat filmul Dracula“, în care au jucat Winona Ryder, Anthony Hopkins şi Gary Oldman. Scriitorul britanic Bram Stoker (1847 – 1912) l-a folosit pe Vlad Ţepeş ca sursă de inspiraţie pentru romanul său “Dracula”, publicat în 1897. Tot Bram Stoker a avut ideea să asocieze această legendă europeană cu un animal sud-american – liliacul hematofag numit şi “Vampir” (Desmodus rotundus).

Brad Pitt, în vârstă de 46 de ani, este actor şi producător de film. El a primit patru nominalizări la Globurile de Aur şi două nominalizări la premiile Oscar. Pitt este considerat unul dintre cei mai atrăgători bărbaţi din lume, această etichetă aducându-i, de altfel, multă publicitate şi atenţie din partea presei. După ce a cunoscut-o pe actuala lui parteneră de viaţă, actriţa americană Angelina Jolie, cu care are şase copii – trei biologici şi trei adoptaţi -, Brad Pitt a devenit tot mai interesat de problemele sociale din SUA şi pe plan mondial, implicându-se în multe proiecte de caritate.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

  • Brad Pitt, gangster în”Cogan’s Trade”
    Brad Pitt va interpreta rolul unui gangster în comedia “Cogan’s Trade”, un proiect cinematografic la care actorul american va colabora din nou cu Andrew Dominik, regizorul filmului “Asasinarea lui Jesse James de către laşul Robert
  • Sam Worthington, noul Dracula
    Starul din “Avatar”, Sam Worthington, va face parte din distribuţia noului film al lui Alez Prayas – “Dracula: Year Zero” informează Total Film.com. Filmul, a cărui producţie va începe în primele luni ale anului viitor în
  • Megamind 3D @ Cinema
    Premieră: 10 decembrie “Megamind”, filmul de animaţie ale cărui personaje principale “poartă” vocile lui Brad Pitt şi Will Ferrel, intră în cinematografele din România pe 10 decembrie. Este o producţie Dreamworks, studiouri care
  • Tom Waits, autor de poezii în volum
    Muzicianul american Tom Waits îşi va face debutul ca poet cu un volum care va fi ilustrat cu fotografii realizate de Michael O’Brien – fotoreporter cu 30 de ani de experienţă şi multe premii în
  • Ce faci sâmbătă seara?
    Agenţia AGERPRES vă propune un program pentru această sâmbătă: În acest sfârşit de săptămână, filmul Predators are premiera pe marile ecrane. Artistul italian Eros Ramazzotti susţine, sâmbătă seara, un concert pe Stadionul Iolanda Balaş Soter, începând cu

Lasă o părere