Isabelle Huppert@Bucureşti

0

Publicat la 19 Mai 2010, de către mada, în Eveniment, Expoziţii, Filme, Vedete


Actriţa franceză, Isabelle Huppert, se va afla la Bucureşti în perioada 28 – 30 mai, pentru o serie de evenimente ce îi sunt dedicate, printre care o expoziţie şi o retrospectivă, ea urmând să susţină un masterclass împreună cu Cristian Mungiu la UNATC, informează Institutul Francez din Capitală.

Vizita celebrei actriţe, laureată a premiului Palme d’Or, va fi marcată de o serie de evenimente, printre care expoziţia “Isabelle Huppert – Femeia cu portrete”, care cuprinde 120 de imagini ale acesteia, semnate de renumiţi fotografi, şi care va fi prezentată între 28 mai şi 27 iunie la Sala Dalles, dar şi o retrospectivă cu opt pelicule ce o au ca protagonistă, care se va derula în perioada 28 – 30 mai, la Sala “Elvira Popescu” a Institutului Francez.

Pe 28 mai, Isabelle Huppert va fi prezentă la Sala Dalles, de la ora 20.30, la vernisajul expoziţiei. Vor fi expuse 120 de portrete ale actriţei, realizate de 74 dintre cele mai mari nume ale fotografiei internaţionale, de la Henri-Cartier Bresson la Juergen Teller. Valoarea unui singur portret al actriţei Isabelle Huppert, realizat de William Eggleston, Patrick Faigenbaum sau Hiroshi Sugimoto, este de circa 15.000 euro. Expoziţia “Isabelle Huppert – Femeia cu portrete” a debutat la prestigiosul Museum of Modern Art (MoMA) din New York în 2006.

În după-amiaza zilei de 29 mai, actriţa va susţine un masterclass pentru studenţii Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC), constând într-un dialog cu regizorul Cristian Mungiu.

http://www.cinemarx.ro/stiri-cinema/wp-content/uploads/2009/10/isabelle-huppert_mare.jpg

În seara aceleiaşi zile, de la ora 20.00, Huppert va asista la o proiecţie privată a filmului “White Material”, prezentat în premieră în România, la Cinema Studio. Filmul semnat de Claire Denis şi inspirat din romanul “The Grass is Singing”, al lui Doris Lessing, laureată a premiului Nobel pentru literatură, a avut premiera în Franţa la sfârşitul lunii martie.

Isabelle Huppert joacă în acest film rolul unei franţuzoaice aflate în Camerun (Africa), unde are o plantaţie de cafea, într-o perioadă de conflicte civile şi rasiale. Ea este tot mai hotărâtă să nu abandoneze locul în care şi-a făcut un trai, pentru a se întoarce la familia ei şi la traiul tihnit din Franţa.

Pelicula va mai fi difuzată la Cinema “Elvira Popescu” pe 29 şi 30 mai, în cadrul retrospectivei “Isabelle Huppert”, ce mai cuprinde filmele: “Ceremonia”, de Claude Chabrol, “Un baraj contra Pacificului”, de Rithy Panh (pe 28 mai), “Acasă”, de Ursula Meier, “Pianista”, de Michael Haneke, “Dantelăreasa”, de Claude Goretta (pe 29 mai), “O chestiune de femei”, de Claude Chabrol, şi “Coup de torchon”, de Bertrand ,Tavernier (pe 30 mai).

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Lasă o părere