Conferinţele Enrique Lynch în România

0

Publicat la 27 Nov 2010, de către mada, în Conferinţe

Vineri, 3 Dec.2010, ora 18:00, ICR

Important filozof spaniol în dialog cu Victor Neumann şi cu Horia Roman Patapievici

Filozoful spaniol Enrique Lynch va dialoga, la începutul lunii decembrie, despre fundamentele filozofice ale Europei cu importanți eseişti români: Victor Neumann, la Timişoara, şi Horia-Roman Patapievici, la Bucureşti. Întâlnirile, organizate de Institutul Cervantes din Bucureşti în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi Universitatea de Vest din Timişoara, au loc în cadrul ciclului de conferinţe intitulat Gândind la Europa.

art 88911 afis Conferinţele Enrique Lynch în România

La Bucureşti, dialogul cu Horia-Roman Patapievici va fi găzduit de Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38), vineri, 3 decembrie, de la ora 18.00.

Enrique Lynch s-a născut la Buenos Aires şi trăieşte la Barcelona din 1976. A studiat Filozofia la Universitatea din Buenos Aires şi a obţinut titlul de doctor la Universitatea din Barcelona. Şi-a urmat studiile postdoctorale la Universitatea Paris I, Pantheon-Sorbonne, iar în prezent este profesor de Estetică la Facultatea de Filozofie a Universităţii din Barcelona. A susţinut cursuri şi conferinţe la numeroase universităţi şi institute de cercetare din Spania, Europa şi America de Sud.

A tradus peste 20 de cărţi de filozofie contemporană şi a coordonat colecţii de eseistică şi filozofie publicate de edituri precum Gedisa, Destino şi Muchnik. Este autorul volumelor Hobbes (1987), Lecţia Sheherezadei: Filozofie şi naraţiune (1987, 1995), Iscoditorul: Încercări despre filozofie şi literatură (1990), Dionisos culcat deasupra unui tigru: trecând prin Nietzsche şi teoria limbajului (1993), Proză şi circumstanţă (1999) şi Televiziunea: oglinda împărăţiei (2000). Colaborează constant la importante cotidiene şi reviste din Spania şi America de Sud.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

Lasă o părere