Ziua Florian Pittiş, la Radio3Net

0

Publicat la 29 Sep 2010, de către mada, în Eveniment

Radio3Net “Florian Pittiş”, un post de radio din portofoliul Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), va organiza cea de-a treia ediţie a maratonului “Ziua Florian Pittiş” pe 4 octombrie, în ziua în care părintele Generaţiei Blue Jeans ar fi împlinit 67 de ani, informează Mediafax.

Începând cu ora 8.00 şi până după miezul nopţii, cei interesaţi vor putea urmări online, pe www.radio3net.ro, materiale audio şi video, multe dintre ele inedite, cu şi despre Moţu Pittiş. De asemenea, publicul se va putea întâlni cu oameni care l-au cunoscut şi apreciat pe părintele Generaţiei Blue Jeans.

Tot, luni, site-ul www.radio3net.ro va rememora momente importante din viaţa alături de actorul, regizorul, interpretul, profesorul şi rapidistul Florian Pittiş.

Pentru a-şi onora părintele fondator, Radio3 Net “Florian Pittiş” continuă seria zilelor-eveniment, printre care s-au numărat şi: Woodstock, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Cornel Chiriac, John Lennon, Jim Morrison, Elvis Presley, Nicolae Covaci.

Florian Pittiş s-a născut în 4 octombrie 1943 şi a murit pe 5 august 2007 . De-a lungul carierei sale, el a fost Alencon din “Elisabeta I”, de Paul Foster, Alioşka din “Azilul de noapte”, de Maxim Gorki, Edmund şi Jamie din “Lungul drum al zilei către noapte”, de Eugene O’Neill, şi Ariel din “Furtuna”, de William Shakespeare, toate în regia lui Liviu Ciulei.

De asemenea, a jucat în celebrul “Hamlet”, al lui Alexandru Tocilescu, care a avut premiera în 1985. A regizat el însuşi, pe scena Bulandrei, spectacole precum “Cum se numeau cei patru Beatles”, de Stephen Poljakoff, “Câinele grădinarului”, de Lope de Vega, “Meditaţiile Ritei”, de Willy Russel, şi “Black & White”, de Keith Waterhouse & Willis Hall.

În 1992, Pittiş a fondat trupa Pasărea Colibri, împreună cu Mircea Baniciu, Mircea Vintilă şi Vlady Cnejevici. A rămas în formaţie până în 2000, când i-a luat locul Marius Baţu. A fost, însă, în permanenţă, o prezenţă activă în lumea muzicii, prin emisiuni la radio şi televiziune, articole în ziare, prezentări de concerte, colaborări pe diferite discuri.

În 1965, Pittiş a debutat în teatrul radiofonic, în serialul “Cosma”, adaptat după romanul lui Panait Istrati, în regia lui Dan Puican. Au urmat 40 de ani la radio. În 1973, la 13 august, Florian Pittiş a devenit prezentatorul “Clubului Curioşilor”, de la fostul Program 3. În timp, a realizat “Pittiş Show”, iar după 90, alături de Camelia Stănescu a realizat “Declaraţie de iubire” la Radio România Cultural. Între 1998 şi 2004 a fost directorul Radio 3, România Tineret, care a devenit Radio3net la 1 octombrie 2004.

Postul Radio3Net face parte din portofoliul Societăţii Române de Radiodifuziune. Din 16 noiembrie 2004, Radio România Tineret s-a transformat în Radio3Net şi a emis exclusiv pe internet, la adresa www.radio3net.ro.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

  • Omul-Ecou@Teatrul Naţional Radiofonic
    Luni, 22 Noiembrie 2010 , ora 11.00 Teatrul Naţional Radiofonic vă invită luni, 22 noiembrie 2010, de la ora 11.00 - la audiţia cu public a premierei “Panait Istrati – Omul-Ecou”, realizată după un scenariu radiofonic
  • Acasă la Mircea Albulescu, întâlnire cu Tudor Arghezi
    Teatrul Joint continuă stagiunea de vară “mari actori ai scenei româneşti” cu spectacolul “Acasă la Mircea Albulescu, o întâlnire cu Tudor Arghezi“, pe 18 august 2010, ora 20:oo . Spectacolul  a fost realizat după o
  • “Back to History: Rag Time”@Tête-à-Tête Coffee Art & Chill
    Miercuri, 27 Octombrie, ora 20:30 Tête-à-Tête Coffee Art & Chill Parcul Herăstrău, lângă Grădina japoneză Tête-à-Tête Coffee Art & Chill te invită miercuri , 27 octombrie de la ora 20:30 la concertul extraordinar de jazz Muzica anilor
  • Sărbătoarea filmului românesc @ HBO
    Filme premiate la festivaluri internaţionale, scurtmetraje şi un documentar original HBO România sunt selecţiile pentru seara acestei zile. Premiere şi exclusivităţi TV, multe dintre ele realizate cu participarea HBO, sunt vedetele serii de luni, 23
  • “Vrăjitoarea şi călugărul” @Radio România Cultural
    “Vrăjitoarea şi călugărul” de Dumitru Radu Popescu este un spectacol radiofonic realizat în cadrul proiectului Dramaturgi români contemporani, difuzat la Radio România Cultural, joi, 23 decembrie 2010, de la ora 19.00. Adaptarea radiofonică este semnată de

Lasă o părere