Les Films de Cannes à Bucarest

0

Publicat la 09 Oct 2010, de către mada, în Cinematograf, Eveniment, Festivaluri, Filme

15-21 octombrie, Cinema Studio

1037125 1 Les Films de Cannes à Bucarest

Prima ediţie a specialei manifestări organizate de casa de distribuţie Voodoo Films, în parteneriat cu Ambasada Franţei la Bucureşti şi Institutul Francez din Bucureşti, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional şi al Editurii Video -- şi în colaborare cu distribuitorul Independenţa Film se va deschide vineri, 15 octombrie, cu o proiecţie-eveniment: premiera naţională a peliculei care a câştigat Palme d’Or anul acesta, Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives, în regia thailandezului Apichatpong Weerasethakul, unul dintre cei mai apreciaţi cineaşti asiatici ai momentului.

Filmul preferat al lui Tim Burton, preşedintele juriului din acest an, este povestea unui om care, în apropierea morţii, îşi revede vieţile anterioare, ghidat de fantoma soţiei sale.

Filmele premiate cu cele mai importante distincţii la ediţia din acest an a prestigiosului festival vor putea fi vizionate în premieră absolută în Bucureşti.
Întâlniri cu regizori străini premiaţi la Cannes şi proiecţii în premieră ale unor filme care au rulat anul acesta la festivalul de pe Coasta de Azur -- acestea sunt câteva dintre surprizele primei ediţii a evenimentului Les Films de Cannes a Bucarest.
Între 15 şi 21 octombrie, la cinema Studio din Capitală vor fi proiectate, în premieră în România, mai multe pelicule selecţionate în competiţia prestigiosului festival.

Selecţia a fost realizată chiar de Thierry Frémaux, delegatul general al festivalului de la Cannes, care va fi prezent la eveniment şi va introduce filmele din program. Thierry Frémaux va susţine şi un masterclass pentru studenţii facultăţilor de film din Bucureşti.

Despre filmele lor vor vorbi şi invitaţii speciali ai festivalului, regizorii Gaspar Noé (Enter the Void), Kornél Mundruczó (Tender Son. The Frankenstein Project), Sergei Loznitsa (My Joy). La sfârşitul proiecţiilor, publicul le va putea pune întrebări regizorilor, în sesiuni de Q&A.

Kornél Mundruczó şi Sergei Loznitsa au filmat în ţara noastră sau au colaborat deja cu cineaşti români. În 2008, Mundruczó a concurat la Cannes cu Delta, o peliculă filmată în Delta Dunării, iar Loznitsa a lucrat la filmul My Joy cu directorul de imagine Oleg Mutu şi actorul Vlad Ivanov.

Pe lângă titlurile străine, Les Films de Cannes a Bucarest pregăteşte un program-surpriză cu filme româneşti care au ajuns, de-a lungul timpului, pe ecranele celebrului festival.

E-mail: contact@filmedefestival.ro

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

  • Thierry Frémaux şi Gaspar Noé vin în octombrie la Bucureşti
    Delegatul general al Festivalului de Film de la Cannes, Thierry Frémaux, şi regizorii Gaspar Noé, Xavier Beauvois şi Kornél Mundruczó vin în octombrie la Bucureşti, la invitaţia Institutului Francez, care va prezenta o selecţie de
  • Un festival de film francez online, accesibil în lumea întreagă
    Un festival de film francez, care cuprinde 20 de pelicule accesibile online, a fost iniţiat de către UniFrance, instituţia care se ocupă de promovarea cinematografiei franceze în străinătate, informează MEDIAFAX. Evenimentul “My French Films Festival” se
  • Zilele Filmului de Limbă Spaniolă@ Cinema Studio
    8-14 octombrie 2010, Cinema Studio “Liniştea de dinainte de Bach”, în regia lui Pere Portabella, deschide seria de 11 producţii din cadrul Zilelor Filmului de Limbă Spaniolă, un eveniment care se va desfăşura între 8 şi
  • Kinofest, ediţia a 4-a @MNAC
    Cea de-a patra ediţie Kinofest - Festivalul Internaţional de Film Digital va avea loc între 3 şi 7 noiembrie, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) din Bucureşti, informează MEDIAFAX. Ediţia de anul acesta include o
  • “Marţi, după Crăciun”, în cinematografele americane din mai
    Pelicula “Marţi, după Crăciun”, de Radu Muntean, va intra în cinematografele americane în mai 2011, drepturile de distribuţie în SUA pentru această producţie fiind achiziţionate de compania Lorber Films, informează indiewire.com prin intermediul agenţiei Mediafax. Compania

Lasă o părere