“The Social Network”, în fruntea box office-ului nord-american

0

Publicat la 04 Oct 2010, de către mada, în Filme

Lungmetrajul “The Social Network”, un film care prezintă felul în care a apărut reţeaua de socializare Facebook, a ocupat prima poziţie în box office-ul nord-american în weekendul în care a fost lansat, potrivit cifrelor provizorii publicate de societatea Exhibitor Relations şi citate de Mediafax.

Acest film, regizat de David Fincher, care prezintă felul în care a evoluat un mic site, creat de câţiva studenţi în joacă, în 2004, în campusul universităţii Harvard, şi în care Jesse Eisenberg interpretează rolul lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a avut încasări de 23 de milioane de dolari de vineri până duminică în SUA şi Canada.

Pe locul al doilea s-a situat lungmetrajul “Legende din regatul bufniţelor/ Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole”, un film de acţiune şi de animaţie, regizat de Zack Snyder. Filmul a avut încasări de 10,85 milioane de dolari.

Filmul “Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule”, regizat de Oliver Stone şi în care spectatorii vor avea posibilitatea de a-l revedea pe Michael Douglas interpretând rolul magnatului din lumea finanţelor Gordon Gekko, a pierdut poziţia de lider şi a coborât pe locul al treilea, cu încasări de 10,1 milioane de dolari de vineri până duminică.

Thrillerul “Oraşul/ The Town”, regizat de Ben Affleck, în care actorul american interpretează rolul unui spărgător de bănci, a coborât încă o poziţie şi a ajuns pe locul al patrulea, cu încasări de 10 milioane de dolari.

Pe locul al cincilea s-a clasat comedia romantică “Easy A”, care a avut încasări de 7 milioane de dolari. Turnat cu un buget minuscul (10 milioane de dolari), regizat de Will Glick şi cu Emma Stone în rolul principal, filmul spune povestea unei liceene care minte spunând că şi-a pierdut virginitatea, pentru a deveni populară.

“You Again”, o nouă comedie realizată de studiourile Disney, cu Sigourney Weaver şi Jamie Lee Curtis în rolurile principale, a pierdut o poziţie faţă de săptămâna trecută şi a ajuns pe locul al şaselea, cu încasări de 5,52 milioane de dolari.

Thrillerul horror “Cazul 39/ Case 39″, regizat de Christian Alvart şi cu Renée Zellweger în rolul principal, a debutat pe poziţia a şaptea, reuşind să adune în primul weekend de proiecţii în sălile nord-americane încasări de 5,35 milioane de dolari.

Locul al optulea a revenit unei alte pelicule ce a fost lansată în weekendul trecut, filmul de groază “Let Me In” regizat de Matt Reeves şi avându-i în rolurile principale pe Kodi Smit-McPhee şi Chloe Moretz, care a obţinut încasări de 5,3 milioane de dolari.

“Demon/ Devil”, un film de groază scris şi produs de M. Night Shyamalan, care arată cum Satan îşi prinde victimele în capcană, atrăgându-le în ascensorul unui zgârie-nori din Philadelphia, a coborât pe poziţia a noua, cu încasări de 3,67 milioane de dolari de vineri până duminică.

Filmul de animaţie “Alpha and Omega”, care spune povestea unei haite de lupi dintr-o rezervaţie naturală din Canada, încheie topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în America de Nord la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a vândut bilete de 3 milioane de dolari.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

  • Johnny Depp, cel mai bine plătit actor de la Hollywood
    Graţie rolului din Alice în Ţara Minunilor, Johnny Depp a fost numit de Forbes cel mai bine plătit actor de la Hollywood, cu 77 de milioane de dolari. Anul trecut, partnerul Vanessei Paradis se află
  • TOP 10 cele mai bune filme de familie
    Radio Times a realizat un sondaj al cărui scop a fost desemnarea celui mai bun film destinat întregii familii. Iată ce au ales votanţii: Locul 1 a fost ocupat de lungmetrajul SF “E.T. Extraterestrul” (1982), regizat
  • “Top Gun” va avea continuare
    Filmul de succes “Top Gun” va avea o continuare, care îl va păstra pe Tom Cruise în rolul principal şi care va fi regizat tot de Tony Scott, relatează presa internaţională de specialitate, potrivit NewsIn. Chiar
  • Sandra Bullock, cea mai bine plătită actriţă de la Hollywood
    Vedeta s-a situat în fruntea listei celor mai bine plătite actriţe de la Hollywood, după ce a câştigat 56 de milioane de dolari în ultimele 12 luni, depăşindu-le pe Reese Witherspoon şi Cameron Diaz, potrivit
  • Campionii din box office-ul mondial: filmele cu cele mai mari încasări în 2010
    La final de an, în plină perioadă de bilanţuri,  site-ul  filmreporter.ro stabileşte un top 10 al filmelor cu cele  mai mari încasări   din 2010: Cinci animaţii (dacă bifăm în această categorie şi Alice în Ţara

Lasă o părere