“Distracţie gratis, nu degeaba” @Unifest

0

Posted on : 16-Nov-2010 | By : mada | In : Conferinţe, Eveniment, Festivaluri, Muzică, Spectacol, Teatru, Timp liber

Peste 30.000 de studenţi din 17 centre universitare din toată ţara au acces gratuit la concerte, muzee, spectacole de teatru şi operă, precum şi la film, în cadrul celei de-a noua ediţii a Festivalului Unifest, desfăşurat între 15 şi 25 noiembrie, sub sloganul “Distracţie gratis, nu degeaba”, informează MEDIAFAX.

Festivalul studentesc Unifest incepe luni  Concursuri  teatru si concerte gratuite Distracţie gratis, nu degeaba @Unifest

Startul celei de-a noua ediţii a fost dat, luni, printr-un flashmob în Piaţa Universităţii din Capitală.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor (USR), Andrei Botez, a declarat, luni, cu ocazia lansării festivalului, că estimează că aproximativ 60.000 de studenţi vor participa la manifestările din această perioadă.Studenţii pot participa, începând de luni, la evenimentele culturale şi concursurile organizate de USR, cea mai mare atracţie fiind un concert ce va avea loc la Sala Palatului. Peste 30.000 de studenţi vor primi bilete gratuite pentru teatru, operă, operetă, muzee şi Ateneul Român.

Reprezentantul Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret Sorin Moldovan a declarat că ANST susţine aceste evenimente, care aduc un plus de valoare societăţii civile prin implicarea studenţilor. Organizat în 17 centre universitare, în perioada 15-25 noiembrie, festivalul reuneşte o serie de evenimente culturale, academice, sociale şi sportive de care beneficiază gratuit studenţii din toată ţara.În cadrul Festivalului Unifest vor avea loc Campania Naţională de Donare de Sânge, Campionatul Naţional de Fotbal dintre facultăţi, Mega Concert la Sala Palatului, concursul de Miss Unifest România, precum şi conferinţe, dezbateri şi traininguri.

Partenerii celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Unifest sunt Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Primăria Capitalei.

PROGRAMUL festivalului poate fi consultat AICI.

Lungmetrajul Periferic, selectat în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Locarno, 2010

0

Posted on : 01-Aug-2010 | By : mada | In : Festivaluri, Filme

Regizat de Bogdan George Apetri şi produs de Saga Film, filmul Periferic a fost selectat în competiţia oficială a celei de-a 63-a ediţii a prestigiosului Festival de Film de la Locarno, Elveţia. Pelicula îi are în rolurile principale pe Ana Ularu, Mimi Brănescu, Andi Vasluianu, Ioana Flora şi Timotei Duma.

Pornind de la o povestire scrisă de Cristian Mungiu şi Ioana Uricaru, scenariul lungmetrajului Periferic este scris de Tudor Voican şi Bogdan George Apetri şi spune povestea Matildei, în interpretarea Anei Ularu. Eliberată din închisoare pentru 24 ore, Matilda plănuieşte să fugă din ţară şi să înceapă o viaţă nouă. Până la sfârşitul zilei ea trebuie să se confrunte cu trecutul ei dureros – familia care a respins-o, fostul ei iubit şi, mai ales, copilul lăsat în urmă. Lupta pentru o viaţă mai bună îi aminteşte că libertatea poate atârna doar de o alegere.

“Mă bucură această primă selecţie”, spune Bogdan Apetri. “Ca regizor, lucrul pe care ţi-l doreşti înainte de toate este ca filmul tău să atingă, într-un fel sau altul, cât mai mulţi oameni. Pentru mine, festivalurile sunt, în primul rând, o modalitate de a ajunge la spectatori – iar Locarno e un prim pas important. Atât eu, cât şi echipa de filmare şi actorii abia aşteptăm întâlnirea cu publicul din ţară, întâlnire care sperăm să fie cât mai curând.”

Periferic este debutul în lungmetraj al lui Bogdan George Apetri. Tânărul regizor a absolvit renumita Universitate Columbia din New York, cu specializare dublă în regie de film şi imagine şi a fost nominalizat la Student Academy Awards în 2006 (Oscar pentru studenţi). Scurtmetrajele regizate de Bogdan au fost selecţionate şi au rulat cu succes la multe festivaluri de film din întreaga lume (Clermont-Ferrand, Rotterdam, Palm Springs, Cottbus, Montreal). Bogdan Apetri a co-produs recent filmul american 3 Backyards, regizat de Eric Mendelsohn, care a câştigat premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul Sundance (2010).

Încă din perioada dezvoltării scenariului, Periferic s-a făcut remarcat în cadrul mai multor festivaluri, în secţiunile dedicate proiectelor în dezvoltare, precum Berlinale Co-producţion market, Paris Project, Cinelink Sarajevo, Centeast Warsaw Film Festival sau Agora Work in Progress din cadrul Festivalului de Film de la Salonic.

Periferic este o co-producţie româno-austriacă, iar co-producătorul Josef Aichholzer (Aichholzer Filmproduktion) este deţinătorul unui premiu Oscar pentru cel mai bun film străin: Die Falscher/ Falsificatorii (2007).

Festivalul de Film de la Locarno, fondat în 1946, este unul dintre cele mai vechi şi mai importante festivaluri de film din lume, alături de cele de la Cannes si Veneţia. De-a lungul anilor, datorită încercării de a descoperi noi talente şi tendinţe, festivalul a fost o rampă de lansare pentru regizori precum Stanley Kubrick, Milos Forman, Jim Jarmusch, Mike Leigh, Gus Van Sant, Spike Lee şi mulţi alţii. Selecţia de filme înglobează în fiecare an principalii autori de azi şi de mâine, Locarno urmând să devină între 4 şi 14 august 2010 capitala cinema-ului de autor.

Festivalul Internaţional de Teatru şi Film Studenţesc Hyperion

0

Posted on : 14-Iun-2010 | By : mada | In : Festivaluri

14-19 Iunie, Bucureşti

Festivalul are trei componente: teatru, film şi salon de fotografie. În Sala Rapsodia are loc spectacolul de teatru care deschide festivalul, spectacol de licenţă al clasei coordonate de renumita actriţă Maia Morgenstern, după Deschiderea Oficială a festivalului, ceremonie programată la ora 19:00. Deschiderea Festivalului de Teatru are loc la Sala Rapsodia Română, din Str. Lipscani nr. 10, de Preşedintele Fondator al Festivalului Hyperion Stud Fest, prof. univ. dr. Geo Saizescu, Decan Fondator al Universităţii Hyperion.


Urmează alte două zile de teatru (spectacole şi recitaluri actoriceşti) la Sala Studio a Teatrului de Comedie, la Sala Berlogea din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale” şi la Sala George Constantin a Teatrului Nottara. Filmele pot fi vizionate începând de joi 17 Iunie, ora 12:00, la Sala Union a Cinematecii Române, proiecţiile durând până după ora 20:00.
La Sala Pro Familia (str. Lipscani, nr. 29-30) este amplasat Salonul Internaţional de Fotografie, vernisat tot joi 17 Iunie, la ora 10:00.
Participă la concurs scurt metraje ale studenţilor de la Universităţile Hyperion, Media, Sapienţia (Cluj Napoca), UNATC, dar şi din Canada, SUA, Spania, Portugalia etc.
Sâmbătă, 19 iunie, puteţi participa la Experiment regizoral-filmic, atelier susţinut de regizorul Ioan Cărmăzan, la Sala Pro Familia. Iar seara, de la ora 19.00, are loc decernarea premiilor.


  • Intrarea la evenimentele din cadrul festivalului este gratuită.

Cultural ID

0

Posted on : 10-Mar-2010 | By : mada | In : Eveniment

Bucureşti, 14 – 24 martie

“Cultural ID” este primul proiect cultural organizat de o asociaţie studenţească (Voluntari pentru Idei şi Proiecte) în parteneriat cu Institutul Cultural Român.
VIP România pune astfel la cale un proiect cu totul nou care uneşte sfera comunicării cu fenomenul cultural. Timp de 10 zile sunt puse la cale conferinţe, traininguri, studii de caz cu privire la cultura contemporană, campanii de comunicare pentru promovarea culturii, dar sunt organizate şi ieşiri la teatru, la film şi multe altele.
Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP România) plănuieşte, să găsească cei mai creativi studenţi, să-i instruiască într-ale comunicării culturale, să le ofere instrumentele şi mediul perfecte pentru a produce ideile cele mai originale şi să-i premieze.
Douăzeci de studenţi pasionaţi de comunicare şi de cultură se adună, începând cu 15 martie la Bucureşti, pentru a elabora o campanie de promovare a unui produs cultural, iar cea mai bună propunere este premiată, existând chiar posibilitatea implementării.
Alături de Departamentul de Comunicare ICR şi agenţiile DC Communication şi Lowe PR, proiectul încercă să traseze caracteristicile unor campanii de comunicare cu un obiect pe atât de fragil pe cât este de important.
Această primă ediţie îşi doreşte să creeze un precedent în domeniul comunicării culturale şi să pună bazele unei comunităţi de comunicatori culturali, manageri culturali şi dezvoltători de strategii şi politici culturale.

http://www.evenimentestudentesti.ro/wp-content/uploads/2010/03/sigla_CulturalID.jpg