“Thriller in Manila”@MŢR

0

Publicat la 07 Nov 2010, de către mada, în Filme

Luni, 8 Nov.2010,  ora 19:00, MŢR

Pe 8 noiembrie 2010, de la ora 19, publicul este asteptat la Studio Horia Bernea din incinta Muzeului Ţăranului Român pentru a viziona filmul Thriller in Manila (2008, 100 min.).

La 1 octombrie 1975, campionul mondial la box, Muhammad Ali se afla in ring, în faţa rivalului sau Joe Frazier, pentru a treia oara. Meciul din Filipine, cunoscut ca „Thriller in Manila” este considerat drept unul dintre cele mai dramatice meciuri de box din istoria acestui sport – depăşind linia unei rivalităţi sportive obişnuite şi chiar a sportului însuşi.

Realizat cu ajutorul unor inregistrari de arhivă şi al declaratiilor martorilor oculari (printre care Joe Frazier şi Imelda Marcos), filmul reconstituie nu doar meciul, ci şi ceea ce s-a petrecut în spatele ringului – conflicte rasiale, manipulare media, strivirea unui om pentru succesul unui produs mediatic.

Proiectul „British Documentary”/„Documentare Britanice”, initiat de British Council Romania, în cadrul programului „New Work New Audiences” / „Noi creatii, un nou public”, este un proiect inedit, prezentat pentru prima oara în România, prin care ne dorim să prezentăm unui public cât mai larg creaţii contemporane britanice.

Filmele incluse în seria „British Documentary”/„Documentare Britanice” au fost premiate sau nominalizate pentru numeroase distincţii în cadrul festivalurilor internaţionale, printre care şi Festivalul de Film Documentar Grierson, din Marea Britanie, la ediţiile din 2009 si 2008.

Tematica filmelor este extrem de diversă – de la probleme sociale ale lumii contemporane la perioada războiului rece şi a anilor ’60, de la titanicele particule ale atomului la neurochirurgie, de la manipulare media la crima artistică a secolului XX, de la viitorul sumbru al planetei, la farsa ca armă a activismului social şi de mediu.

  • Intrarea publicului la proiecţiile documentarelor britanice este liberă.
  • Filmele sunt subtitrate în limba română.
Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

  • “British Documentary/ Documentare britanice”@MŢR
    MŢR, 4 ocombrie-20 decembrie 2010, ora 19:00 “The yes men fix the world”, “Afghan star” şi “Man on wire” se numără printre cele 12 filme din cadrul proiectului “British Documentary/ Documentare britanice”, desfăşurat de British Council,
  • “Man on wire”@MŢR
    18 Octombrie 2010, MŢR, Sala Horia Bernea Filmul “Man on wire” va fi prezentat luni, 18 octombrie 2010, la Muzeul Ţăranului Român -- studioul Horia Bernea prin proiectul “British Documentary” derulat de British Council. Pelicula “Man on
  • Centrul Ceh prezintă filmele documentare premiate la Festivalul de la Jihlava
    Proiecţiile din luna decembrie 2010 din cadrul programului Documentary Mondays de la Centrul Ceh vor fi dedicate ecourilor celui mai mare festival de filme documentare din Europa Centrală, Festivalul de la Jihlava. Spectatorii Centrului Ceh vor
  • “Kapitalism – Reţeta noastră secretă”, nominalizat la Prix Europa
    Documentarul “Kapitalism -- Reţeta noastră secretă”, în regia lui Alexandru Solomon, a fost nominalizat la Premiile Prix Europa, a informat luni, printr-un comunicat transmis AGERPRES, Cătălin Anchidin, manager de proiect Parada Film. Ediţia din acest an
  • Creatoarea lui Harry Potter, mai influentă decât Regina Marii Britanii
    J.K.Rowling, autoarea seriei de succes „Harry Potter”, a fost desemnată , de redactorii-şefi ai celor mai importante reviste britanice, cea mai influentă femeie din Marea Britanie, depăşind-o pe regina Elisabeta a II-a, informează Hollywood News.Com.

Lasă o părere