“Viaţa mea cu Saddam” @Ed.Pandora

0

Publicat la 23 Sep 2010, de către mada, în Cărţi

Povestea uimitoare de viaţă relatată de Parisoula Lampsos, femeia care a fost timp de 30 de ani amanta lui Saddam Hussein a fost tradusă şi în româneşte. Cartea “Viaţa mea cu Saddam” a apărut la Editura Pandora.

Viaţa mea cu Saddam Hussein

Parisoula Lampsos l-a întâlnit pe dictator la un party organizat de nişte prieteni la vârsta de 16 ani şi, începând din acel moment şi până în ziua în care a fost nevoită să fugă din Irak pentru a-şi salva viaţa, nu s-a putut elibera de sub influenţa lui.

Fiică unică a unei familii bogate din Grecia, Parisoula Lampsos s-a născut la Beirut şi a trăit în Irak în perioada de dinaintea venirii la putere a lui Saddam, perioadă în care, graţie petrolului, ţara a cunoscut o creştere economică fantastică. Fiind o adolescentă frumoasă şi spirituală, Parisoula era supranumită „Prinţesa Bagdadului”. Destinul ei avea să rămână legat de cel al lui Saddam Hussein din seara în care s-au întâlnit pentru prima oară. Din acel moment, Saddam a considerat-o pe Parisoula proprietatea lui. Chiar şi atunci când a fost căsătorită şi a avut copii, el i-a distrus căsnicia, l-a trimis pe soţul ei în surghiun şi i-a confiscat averea.

Cunoscută în palatul lui Saddam Hussein ca Shakraa („Blonda”), Parisoula Lampsos ştia la perfecţie câteva limbi străine, ceea ce i-a înlesnit angajarea într-un post-cheie în Federaţia Femeilor din Irak. A fost, de asemenea, asistenta lui Uday, fiul cel mai în vârstă al lui Saddam, în perioada în care acesta a condus (în modul său brutal şi capricios) Comitetul Olimpic.

Jurnalista Lena Katarina Swanberg a petrecut mult timp alături de Parisoula Lampsos, redactând împreuna povestea adevarată, captivanta şi teribilă despre viaţa pe care aceasta din urmă a dus-o „în umbra” marelui dictator.

Parisoula Lampsos a fugit din Irak în 2001. A fost o călătorie dramatică, a durat un an întreg şi s-a încheiat în Thailanda, unde a obţinut protecţie americană. Acum trăieşte în Suedia din 2003.

„Fiecare fiinţă este făcută pentru a dărui şi a primi iubire, dar problema mea a fost că întotdeauna am dăruit prea mult. Pentru o lungă perioadă, Saddam şi cu mine am fost parcă legaţi cu un elastic. Dacă mă îndepărtam doi paşi de el, venea imediat după mine. Apoi se retrăgea el trei paşi şi mă trăgea după el cu şi mai multă forţă.”

Povestea cu amanta lui Saddam e mai veche. În urmă cu mai bine de şapte ani, Parisoula Lampsos a apărut la emisiune “Primetime Thursday”  de la postul american de televiziune ABC unde a vorbit despre relaţia cu Saddam.

Femeia a spus despre Saddam că era fan Viagra şi că îi plăcea să asculte Frank Sinatra, “Strangers in the Night” sau înregistrări cu victimele sale în timp ce erau torturate şi implorau milă, scria Le Nouvel Observateur.

Parisoula Lampsos mai spunea atunci şi că l-a văzut o singură dată în Palatul lui Saddam şi pe liderul al-Qaida, Ossama bin Laden. Se întâmpla la mijlocul anilor 1990. Se pare că cel mai căutat terorist de pe planetă ar fi primit bani de la dictatorul irakian.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

Lasă o părere