Alexander Hausvater deschide stagiunea la Teatrul Ţăndărică din Bucureşti

0

Publicat la 26 Sep 2010, de către mada, în Spectacol, Teatru

Marţi, 28 septembrie, ora 19:00,Teatrul  Ţăndărică

Galaxia Svejk este cea mai nouă montare a regizorului Alexander Hausvater, dar şi premiera începutul de an teatral la Ţăndărică.

Este un spectacol dedicat adulţilor, în care muzica, artificiile coregrafice, animaţiile, proiecţiile dar şi arta plastică se îmbină armonios. Cele două reprezentaţii cu premiera de deschidere vor avea loc în cadrul Studioului de Seară, un proiect iniţiat de Teatrul Ţăndărică atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari.

“Galaxia Svejk” este spectacol-eveniment dedicat adulţilor, o epopee tulburătoare care utilizează muzica, coregrafia, animaţia, proiecţiile, mânuirea şi jocul, artele plastice şi creaţia imagistică.
Referitor la spectacolul la care deja repetă asiduu, Alexander Hausvater a dezvăluit câteva din ideiile care stau la baza acestei adaptări îndrăzneţe, moderne şi inovatoare a celebrului roman al scriitorului ceh Jaroslav Hašek.

“Într-o societate fără formă şi conţinut din viitorul depărtat se creează forme autocratice care duc la violenţă şi război. Singurul care luptă contra acestor fenomene e faimosul soldat Svejk acum lansat pe bolta celestă a unui viitor cu forme noi dar obiceiuri vechi.
Svejk supravieţuieste nu numai din cauza poveştilor lui şi a măştii de imbecil, dar şi prin prisma unei inocenţe inedite care stă la baza umanităţii. Eroul se metamorfozează utilizând stiluri de joc contradictorii. Spectacolul de la Ţăndărică este o explozie de ritm, culoare, mişcare şi spiritualitate.”

Regizorul a scris scenariul şi a creat acest eveniment în memoria unei copilării sublime în România, realizând un spectacol de neuitat… “un Hamlet cu păpuşi, pentru adulţi.”

Regia:
Alexander Hausvater, Asistent regie: Ioan Brancu
Adaptare:
Alexander Hausvater
Scenografia:
Constantin Ciubotariu, costumele de Florilena Popescu
Muzica:
Yves Chamberland, Coregrafia: Mălina Andrei
Distribuţia:
Gabriel Apostol,  Ioan Brancu, Victor Bucur,  Cristian Mitescu, Marin Fagu, Ioan Brancu, Ilona Hrestic, Georgiana Dinescu,  Petronela Purima, Alina Teianu, actori invitaţi: Tania Popa şi Matei Cheoariu
Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

  • Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie “Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie”
    Teatrul Ţăndărică din Bucureşti, 26 noiembrie – 5 decembrie Festivalul de la Ţăndărică a crescut într-un an cât altele în doi. Pentru propunerile din program şi activităţile din afara scenei, Teatrul Ţăndărică devine, pe perioada Festivalului,
  • Programul spectacolelor de teatru
    Luni, 27 septembrie Floare de cactus, Teatrul Metropolis, ora 19:00. De Braillet şi Grady. Cu: Adela Mărculescu, Damian Crâşmaru, Cristiana Răduţă-Bobic, Ionuţ Adăscăliţei, Theodor Danetti / Mihai Niculescu, Rudy Rosenfeld. Durata: 1h 40min. Preţ bilet: 21,2
  • “Teatrul pentru toţi”cu T.Ţăndărică
    Teatrul de Animaţie Ţăndărică mai aproape de public Începând cu 29 Iunie Teatrul de Animaţie Ţăndărică şi-a propus implementarea proiectului cultural “Teatrul pentru toţi” prin achiziţionarea unei structuri mobile ce va funţiona sub denumirea “Teatrul Itinerant Ţăndărică”
  • Stagiunea teatrală: Revenire în forţă
    Începutul stagiunii 2010-2011 anunţă un sezon bogat. Anca Ioniţă, redactor la revista Time Out Bucureşti,  a stat de vorbă cu doi dintre regizorii care se pregătesc să iasă la rampă cu o nouă producţie. Alexandru Darie “Însemnările
  • Deschiderea stagiunii la Opera Naţională din Bucureşti
    Sâmbătă,9 octombrie 2010, ora 19:00,  Opera Naţională Română Opera care a închis stagiunea trecută este şi cea care o deschide pe cea care începe. “Turandot”-ul lui Puccini, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, este producţia care

Lasă o părere