Biletele pentru Festivalul Naţional de Teatru s-au pus în vânzare

0

Publicat la 06 Oct 2010, de către mada, în Festivaluri, Teatru

Biletele pentru Festivalul Naţional de Teatru (FNT), care se va desfăşura între 30 octombrie şi 7 noiembrie, s-au pus în vânzare, informează organizatorii printr-un comunicat remis agenţiei Mediafax.

Biletele se găsesc, începând de marţi, la Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul Metropolis, Teatrul Naţional de Operetă, Teatrul Luni de la Green Hours, precum şi la Opera Naţională Bucureşti şi la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

La Teatrul Bulandra, biletele vor fi puse în vânzare începând, cel mai probabil, din 13 octombrie.

Totodată, de pe 10 octombrie, tichetele pentru spectacolele din cadrul Festivalului Naţional de Teatru vor putea fi cumpărate şi online, de pe www.bilete.ro.

Până în momentul difuzării acestei ştiri, organizatorii nu au comunicat preţurile biletelor la spectacolele din festival.

Festivalul Naţional de Teatru (FNT), care se va desfăşura între 30 octombrie şi 7 noiembrie, va cuprinde spectacole invitate din străinătate, dar şi cele mai bune reprezentaţii de la teatrele din România.

Astfel, renumitul regizor polonez Krzysztof Warlikowski a confirmat că va veni la Bucureşti, la FNT, cu spectacolul “Dibuk” după textul clasic al lui Solomon An-ski şi nuvela contemporană a Hannei Krall. După premiera de la Avignon din 2003, spectacolul s-a jucat la International Theatre Festival DIALOG în Wroclaw, Polonia, la Hebbel Theatre din Berlin, Bouffes du Nord, Paris, iar în 2004 a fost invitat la BAM Next Wave Festival din New York.

În vara lui 2008, spectacolul a ajuns şi la Festivalul de la Edinburgh, iar în septembrie acelaşi an a fost prezentat în cadrul Festivalului din Israel, printre evenimentele care au marcat Anul Polonez în Israel 2008-2009.

Cu ocazia primei veniri în România a lui Krzysztof Warlikowski, Fundaţia Culturală “Camil Petrescu” va lansa versiunea în limba română a volumului Théâtre Ecorché, cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti şi al Festivalului Naţional de Teatru.

Totodată, spectacolele “Hey, Girl!”, de Romeo Castellucci, şi “Regele moare”, de Silviu Purcărete, se numără printre cele mai importante evenimente ale ediţiei a XX-a a Festivalului Naţional de Teatru.

Ediţia de anul acesta readuce seria de spectacole din străinătate, care a lipsit anul trecut, din cauza bugetului foarte redus. Spectacolul lui Silviu Purcărete “Regele moare”, după Eugen Ionescu, face parte din selecţia spectacolelor din străinătate din FNT, deoarece este o coproducţie Les Arts et Mouvants, Cie a l’endroit des mondes allant vers (Paris), Ex-Ponto Festival (Slovenia), UNITER şi Institutul Cultural Român, prin programul Cantemir.

Printre premierele care vor fi prezentate în FNT se numără “Măsură pentru măsură”, de Matthias Langhoff (Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca), şi un spectacol de Rodrigo Garcia (Teatrul Naţional “Mihai Eminescu” din Timişoara).

De asemenea, în FNT vor fi prezentate următoarele debuturi: “Exil în pământul uitării”, de Andreea Tănăsescu (Centrul Naţional al Dansului Bucureşti), şi “Funcţionarii”, de Alexandru Mâzgăreanu (Teatrul Metropolis).

Selecţia naţională a FNT include spectacole din toate marile teatre din ţară: “Breaking the Waves (Viaţa binecuvântată a lui Bess)”, montat de Radu Nica după filmul lui Lars Von Trier la Teatrul “Radu Stanca” din Sibiu, “Herr Paul”, prezentat de Radu Afrim la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, “20/20″, piesă montată de Gianina Cărbunariu la Studio Yorick de la Târgu Mureş, “Odiseea” – spectacol montat de Tim Carroll la Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova şi “Strigăte şi şoapte”, de Andrei Şerban (Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca).

Din festival nu lipsesc nici spectacolele din Capitală. Printre acestea se numără “Sfârşit de partidă”, de Alexandru Tocilescu (Teatrul Metropolis), “Legenda Marelui Inchizitor”, de Radu Penciulescu (Teatrul Naţional Bucureşti), şi “Elling”, de Vlad Massaci (Teatrul de Comedie).

Anul acesta, faţă de ediţiile trecute, spectacolele independente nu vor mai fi prezentate separat, ci în cadrul selecţiei naţionale “Spectacole româneşti de top”. Astfel, din această secţiune face parte şi montarea independentă “Capete înfierbântate”, de David Schwartz (Centrul de Introspecţie Vizuală şi Tanga Project).

Festivalul va mai include, ca şi anii trecuţi, lansări de carte şi dezbateri.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

Lasă o părere