Creşte prin teatru

0

Publicat la 24 Aug 2010, de către mada, în Copii, Teatru

Un proiect UPC şi Teatrul Ion Creangă

18 septembrie 2010 – 18 decembrie 2010

Sub îndrumarea unui expert în artă dramatică şi a unui psiholog, atelierele urmăresc dezvoltarea personalităţii copiilor şi a abilităţilor de comunicare, precum şi stimularea inteligenţei emoţionale prin tehnici împrumutate din teatru.

Acest tip de învăţare este diferit de orice altă metodă tradiţională de educaţie pentru că mizează pe acumularea de cunoştinţe prin joc.

Proiectul “Creşte prin teatru” se desfăşoară pe o perioadă de 9 luni, fiind organizat în 3 serii consecutive şi constând în ateliere de artă dramatică.

În cadrul fiecărei serii de ateliere vor participa 12 copii (6 fete şi 6 băieţi), selectaţi pe baza unor obiective clare, formulate de către psihologul proiectului, iar metoda de lucru va urmări dezvoltarea graduală a unor abilităţi şi competenţe utile în viitor.

Prima serie de ateliere se va desfăşura în perioada 18 septembrie 2010 – 18 decembrie 2010, urmată de a doua serie între 8 ianuarie 2011 – 26 martie 2011, respectiv cea de-a treia serie între 2 aprilie 2011 şi 11 iunie 2011.

1034824 1 Creşte prin teatru

Acum părinţii au o metodă alternativă prin care pot sprijini dezvoltarea personalităţii copiilor. “Creşte prin teatru” este un proiect educaţional inedit, creat pentru prima dată în România de UPC şi Teatrul Ion Creangă. Începând de astăzi, copiii cu vârste între 7 şi 10 ani se pot înscrie gratuit la atelierele de artă dramatică pe www.cresteprinteatru.ro. Prima serie va începe pe 18 septembrie 2010. La finalul acesteia, UPC România va dezvolta un ghid de educaţie şi dezvoltare a copiilor prin artă dramatică. Ghidul va fi disponibil gratuit pe site-ul proiectului şi reprezintă un instrument util pentru toţi cei interesaţi să aplice metodologia din cadrul proiectului. Înscrierile pentru atelierele de artă dramatică se pot face prin completarea unui formular online, alături de trimiterea unei scrisori de motivaţie electronice, accesând secţiunea dedicată de pe www.cresteprinteatru.ro şi au loc în intervalul 10 – 31 august 2010.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

  • “Atelierele de parenting” @ Howard Johnson Grand Plaza Hotel
    Pe 16 octombrie 2010, se deschid Atelierele de Parenting, primul eveniment din România care explică copilăria şi rolul relaţiei părinte – copil. Evenimentul se va desfăşura în intervalul 16 – 17 octombrie şi va fi găzduit
  • “Teatrul de umbre”@Muzeu
    În cadrul proiectului “Show Muz 2”, coordonat de Reţeaua Naţională a Muzeelor şi finanţat de AFCR, se lansează, astăzi, volumul “Teatrul de umbre”. Este vorba despre un ghid util reprezentanţilor muzeelor, interesaţi de proiectarea programelor
  • “Teatrul pentru toţi”cu T.Ţăndărică
    Teatrul de Animaţie Ţăndărică mai aproape de public Începând cu 29 Iunie Teatrul de Animaţie Ţăndărică şi-a propus implementarea proiectului cultural “Teatrul pentru toţi” prin achiziţionarea unei structuri mobile ce va funţiona sub denumirea “Teatrul Itinerant Ţăndărică”
  • Programe pentru familii @ Muzeul Naţional de Artă
    Muzeul Naţional de Artă organizează tot felul de programe pentru familii, ce se constituie nu numai în manifestări educative, dar şi modalităţi plăcute de petrecere a timpului liber. Programele pentru familii organizate de MNAR începând
  • Spectacolul “Dragă Elena Sergheevna”, în premieră la Sala Nouă a Teatrului de Comedie
    Spectacolul “Dragă Elena Sergheevna”, după Ludmila Razumovskaia şi în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, va avea premiera, vineri şi duminică, începând cu ora 19:00, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie din Bucureşti, informează Mediafax. Piesa prezintă

Lasă o părere