CorectBooks, biblioteca ta la un click

0

Publicat la 17 Oct 2010, de către mada, în Cărţi

CorectBooks, prima librărie virtuală de carte electronică din România, a lansat în format digital doi autori independenţi, continuând astfel seria premierelor pe piaţa cărţii din România.

http://www.courageousfollower.net/wp-content/uploads/ebooks1.jpg

„Radu Mareş şi Paul Sârbu sunt doi autori de calitate care au ales să îşi publice în premieră volumele la librăria virtuală CorectBooks”, a declarat Sorin Roşca Stănescu, Director General Virtual Big Bang, compania care deţine prima librărie digitală din România.

Cărţile publicate de librăria virtuală CorectBooks sunt „Când ne vom întoarce”, de Radu Mareş, şi „Nopţile Deltei”, de Paul Sârbu.

„Când ne vom întoarce” este o colecţie de cinci povestiri pline de tâlc şi de descrieri ale oamenilor, obiceiurilor şi locurilor unei părţi de Românie prea puţin timp aflată în România: Basarabia. Radu Mareş proiectează cinci părţi de istorie, până la urmă, căci poveştile sunt împănate de descrieri ale locurilor şi obiceiurilor, cunoscute autorului, el fiind din judeţul Suceava. Născut în 1941, a apucat probabil să ia contact cu refugiaţi de peste Prut, înainte de a se stabili la Cluj, în 1971.

„Nopţile Deltei” este o culegere de poezii inspirate din imortalitatea Deltei, căreia autorul îi adaugă neliniştea umană şi impredictibilitatea sentimentelor care, la Paul Sârbu, ţâşnesc natural, fără ca cititorul să se împiedice de vreo forţare de ritm sau ton.

De-a lungul anilor, Radu Mareş fost distins cu: Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România (1972), Premiul pentru roman al Filialei Cluj a USR (1981), Premiul pentru proză al Filialei Cluj a USR (2002), Premiul „Octav Suluţiu” al revistei „Familia” (2002), iar în 2006, romanul Ecluza a fost desemnat, de către Filiala Cluj a USR, drept cartea anului.

Înainte de „Când ne vom întoarce”, Radu Mareş a publicat: Anna sau Pasărea Paradisului (roman – 1972), Cel iubit (proze – 1975), Caii sălbatici (roman – 1981), Pe cont propriu (1985), Anul trecut în Calabria (2002), Manual de sinucidere (eseu – 2003).

Prozatorul şi poetul Paul Sârbu este, din 1999, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, fiind premiat la Festivalul „Lucian Blaga” în 1994 (Sebes, Lancrăm), la Salonul Naţional de Carte „Ovidius” din 2002. De asemenea, el a mai primit premiul pentru proză al Filialei „Dobrogea” a Uniunii Scriitorilor în 2002, Premiul Asociaţiei Internaţionale a Scriitorilor şi Oamenilor de Artă Români „Liter-ArtXXI” pe anii 2002 -2003. Cărţi publicate: Poeme (1994), Poeme alese (1996), Povestiri din Delta Dunării (1997), Moartea în Deltă (povestiri – 2002), Samka (roman – 2003), Dincolo de lume (roman – 2008).

Pe 15 octombrie 2010, au fost încărcate încă 50 de noi titluri pe CorectBooks, aşa cum a promis Sorin Roşca Stănescu la lansarea librăriei virtuale, pe 1 octombrie. În acest moment, numărul de titluri disponibile este 290.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

  • “69″, de Ion Barbu și Șerban Foarță – lansat pe CorectBooks
    CorectBooks, prima librărie virtuală de carte electronică din România, continuă seria premierelor literare, prin lansarea în exclusivitate a volumului „69”. Inedita colaborare dintre Șerban Foarță și Ion Barbu s-a concretizat prin lansarea volumului „69”, disponibil
  • Nicolae Breban @ Corect Books
    Scriitorul Nicolae Breban va lansa pe CorectBooks volumul “Aventurierii politicii româneşti, o analiză a patru dictaturi din România”, conferinţa de presă urmând să se desfăşoare on-line, autorul “Animalelor bolnave” răspunzând întrebărilor de la Paris, a
  • “Vrăjitoarea şi călugărul” @Radio România Cultural
    “Vrăjitoarea şi călugărul” de Dumitru Radu Popescu este un spectacol radiofonic realizat în cadrul proiectului Dramaturgi români contemporani, difuzat la Radio România Cultural, joi, 23 decembrie 2010, de la ora 19.00. Adaptarea radiofonică este semnată de
  • Oana Pellea a primit premiul “Aristizza Romanescu” din partea Academiei Române
    Actriţa Oana Pellea va primi premiul “Aristizza Romanescu” în domeniul artelor spectacolului, pentru creaţia teatrală şi cinematografică, la gala Premiilor Academiei pe 2008, ce va avea loc joi, de la ora 10.00, la
  • Romanele cu vampiri revigorează piaţa de carte
    Potrivit clasamentului întocmit de reprezentanţii Diverta în funcţie de numărul de exemplare vândute din fiecare roman în librăriile proprii, “Zori de zi”, al patrulea volum din seria “Amurg” scrisă de Stephanie Meyer, a fost cel mai bine vândut roman

Lasă o părere