TWILIGHT

Romanele cu vampiri sunt foarte căutate de români datorită popularităţii seriei “Twilight”, în primele cinci luni ale anului fiind vândute peste 6.000 de exemplare ale cărţilor care au ca subiect vampiri şi vârcolaci, potrivit reprezentanţilor librăriilor Diverta, notează NewsIn.
Potrivit clasamentului întocmit de reprezentanţii Diverta în funcţie de numărul de exemplare vândute din fiecare roman în librăriile proprii, “Zori de zi”, al patrulea volum din seria “Amurg” scrisă de Stephenie Meyer, a fost cel mai bine vândut roman din această categorie în perioada ianuarie-mai 2010, cu 853 de copii vândute.
“Zori de zi” este urmat în clasament de “Jurnalele vampirilor – Trezirea” de J.L. Smith, vândut în 793 de exemplare, “Casa nopţii – Semnul“, scris de P. C. Cast şi Kristin Cast (756 exemplare) şi de “Eclipsa“, al treilea roman din seria “Amurg“, pe baza căreia au fost realizate peliculele de mare succes “Twilight”.

Clasamentul este completat de “Casa nopţii – Trădarea” de P.C. Cast, Kristin Cast (669), “Jurnalele vampirilor – Lupta” de J.L. Smith (652), “Amurg” (536) şi “Luna nouă” (517), primele două romane din seria scriitoarei Stephenie Meyer.

Cele patru titluri din seria “Amurg” sunt regăsite şi în clasamentul celor mai vândute cinci cărţi în librăriile Diverta în 2009, alături de romanul “Mănâncă, roagă-te, iubeşte” de Elizabeth Gilbert, informează Newsin.