“Aniversare”, laureat cu Premiul al 2-lea în Competiţia Festivalului de Film de la Abu Dhabi

0

Publicat la 24 Oct 2010, de către mada, în Festivaluri, Filme

Scurtmetrajul regizat de Luiza Pârvu, Aniversarea, este câştigătorul Premiului 2 în Competiţia de Film Studenţesc din cadrul celei de-a patra ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), care are loc în perioada 14-23 octombrie 2010, şi este unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din Orientul Mijlociu. 12 titluri de scurtmetraj realizate de studenţi au fost selecţionate în competiţia de film studenţesc, prima de acest fel din istoria festivalului din Emiratele Arabe Unite. Regizoarea Luiza Pârvu a primit trofeul în cadrul Galei de Premiere a Competiţiilor de Scurtmetraj şi Film Studenţesc, în seara de joi, 21 octombrie 2010, din mâinile membrilor juriului, regizoarea şi artisul vizual iraniano-american Shirin Neshat şi scenarista şi scriitoarea palestiniano-americană Suheir Hammad. Din juriu a mai făcut parte cel mai important cineast din Emiratele Arabe Unite, regizorul Ali Mostafa. Celălalt film românesc selecţionat în programul Festivalului de la Abu Dhabi, Beţisoare Rock’n'roll (r. Cristian Pascariu, 2010), a câştigat Premiul 3 în cadrul aceleiaşi secţiuni.

Avându-i în distribuţie pe Adina Lucaciu, Dan Badea, Sergiu Costache şi Gabriel Spahiu, Aniversarea spune povestea Adinei şi a pregătirilor făcute de ea pentru a-şi sărbători ziua de naştere. Aceste pregătiri, însă, nu sunt foarte uşor de făcut pentru o vânzătoare de bilete de autobuz care locuieşte singură în vechiul apartament al părinţilor ei. Ea găseşte o soluţie inedită, apelând la soluţiile unei agenţii de animatori profesionişti.

Aniversarea (2010) este produs de UNATC “I.L. Caragiale” Bucureşti, reprezentând filmul de anul III al Luizei Pârvu, care a absolvit secţia Regie Film şi TV a Facultăţii de Film din cadrul aceleiaşi universităţi în 2010. Câştigător al Premiului pentru Cel mai bun film în format digital la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit (decembrie 2009), unde a fost prezentat în variantă work-in-progress, şi al Menţiunii Speciale a Juriului la Festivalului de Film Studenţesc ESAP de la Porto, Aniversarea a mai fost selecţionat în cadrul Competiţiei Zilelor Filmului Românesc la Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi a mai fost prezentat în cadrul secţiunii Festival Friends de la Festivalul Internaţional de Film NexT şi a secţiunii Şcoli de Film din cadrul Festivalului Internaţional de ScurtMetraj Timishort.

Luiza Pârvu a absolvit în 2010 secţia Regie Film şi TV a Facultăţii de Film din cadrul UNATC “I.L. Caragiale” din Bucureşti şi a mai regizat scurtmetrajele Vera vs. Ursul de Bibliotecă(video), În spate la A36 şi Alec Pall preferă whisky şi se află în prezent în faza de post-producţie cu filmul său de absolvire, Draft 7.

Din echipa filmului mai fac parte Andrei Goagă (imagine), Letiţia Ştefănescu (montaj), Tudor D Popescu şi Tudor Calnegru (sunet), Ana Cântăbine (scenograf) şi Toma Peiu (co-scenarist).

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

Lasă o părere