“Eu când vreau să fluier, fluier”, în cursa pentru Oscaruri

0

Publicat la 16 Oct 2010, de către mada, în Festivaluri, Filme

Pelicula “Eu când vreau să fluier, fluier”, Florin Şerban, e eligibilă la Oscar şi candidează la premiul de debut al Academiei Europene.

Cinci lungmetraje au fost nominalizate la premiul pentru debut în lungmetraj decernat de Academia Europeană de Film (“European Discovery prize”): “La Doppia Ora”, de Giuseppe Capotondi (Italia), “Die Fremde”, de Feo Aladag (Germania), “Lebanon”, de Samuel Maoz (Israel/Germania/Franţa), “Nothing Personal”, de Urszula Antoniak (Olanda/Irlanda) şi “Eu când vreau să fluier, fluier”, de Florin Şerban (România).

Câştigătorul va fi stabilit în urma votului celor 2.300 de membri ai Academiei Europene de Film şi va fi anunţat la gala de premiere, care va avea loc la Tallinn, în Estonia, pe 4 decembrie.

Juriul care a decis nominalizaţii a fost compus din Els Vandevorst (Olanda), Pierre-Henri Deleau (Franţa), Jacob Neiiendam, director al festivalului de film “CPH:PIX” din Danemarca, Alin Tasciyan, critic de film din Turcia, şi Mariola Wiktor, de la Forumul cinematografiei europene din Polonia -- toţi membri ai Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI).

De asemenea, 65 de lungmetraje, din tot atâtea ţări, sunt eligibile la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Câştigătorul Ursului de Argint, “Eu când vreau să fluier, fluier” se va lupta pentru o nominalizare cu “Des hommes et des dieux”, de Xavier Beauvois (Marele Premiu la Cannes), cu “Honey”, de Semih Kaplanoglu (Ursul de Aur) şi cu “Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives”, de Apichatpong Weerasethakul (Palme d’Or).

Ungaria intră în cursă cu lungmetrajul “Bibliotheque Pascal”, de Szabolcs Hajdu, a cărui distribuţie include numeroşi actori români, printre care Oana Pellea, Răzvan Vasilescu, Marius Manole, Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Marius Bodochi şi Florin Piersic Jr.

Cât despre şansele lui “Eu când vreau să fluier, fluier” la o nominalizare la Oscar, producătorul Daniel Mitulescu a declarat pentru site-ul filmreporter.ro: “Am fost contactaţi de companii de lobby americane, care s-au oferit să se ocupe de promovarea filmului pentru Oscar, dar nu avem un buget suficient de mare încât să ne permitem aşa ceva”.

Nominalizările pentru cea de-a 83-a ediţie a Premiilor Oscar vor fi anunţate pe 25 ianuarie, iar distincţiile vor fi acordate pe 27 februarie, la Kodak Theatre din Los Angeles.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

  • ‘Eu când vreau să fluier, fluier’ va reprezenta România la premiile Oscar
    Lungmetrajul “Eu când vreau să fluier, fluier”, în regia lui Florin Şerban, va reprezenta România la secţiunea Cel mai bun film străin a premiilor Oscar, informează un comunicat de presă al Centrului Naţional al Cinematografiei. Juriul,
  • TIFF, 2010 @ Uranus 144
    Cinefilii bucureşteni au parte de o veste bună: în iulie şi august 2010, cele mai bune filme vin la Uranus 144. Amplasat aproape de centrul Bucureştiului, Uranus 144 (situat între Casa Poporului şi Piaţa de flori
  • Cinema @Parcul Bazilescu
    Bucureşti, 17-31 iulie, Parcul Bazilescu Pentru că nu mai există grădini de vară în fiecare sector al capitalei, organizatorii au iniţiat un proiect încă de anul trecut – Cinema sub clar de lună – care să
  • Marele premiu IPIFF 2010, pentru filmul “Eu când vreau să fluier, fluier”
    Producătorii Cătălin Mitulescu şi Daniel Mitulescu au primit Marele Premiu IPIFF2010 – Trofeul Mării Negre pentru cel mai bun lungmetraj de ficţiune la Festivalul Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi pentru producţia “Eu când vreau
  • Cinema în parcul Crângaşi
    Centrul Cultural European Sector 6, Primăria Sectorului 6 şi Festivalul International de Film Transilvania vă invită, în perioada 16-22 august 2010, la cea de-a II-a ediţie a evenimentului “Cinema in Parc”, informează Amos News. Timp de

Lasă o părere