Filme care au născut crime la indigo (top)

0

Publicat la 01 Nov 2010, de către mada, în Filme

Printre filmele de mare succes din care s-au copiat cele mai multe crime în viaţa reală sau care au servit pe tavă unor criminali lipsiţi de imaginaţie atât modul de operare, cât şi motivul se numără “Matrix”, “Taxi Driver”, “Patimile lui Isus”, “Vânătorul de cerbi” sau “Natural Born Killers”.Topul a fost alcătuit de amatorii de cultură pop.

Topul filmelor cu box office uriaş care le-au dat celor mai mulţi criminali startul în carieră include şi alte nume din istoria cinematografică recentă: “Avatar”, “The Basketball Diaries” sau “Scream”.

1. Matrix - cel puţin 10 oameni au murit în urma filmului, dacă iei  în considerare doar victimele echipei de lunetişti ce a semănat moarte în Washington DC, în 2002. Când a fost prins şi interogat, unul dintre lunetişti, Lee Boyd Malvo, obsedat de Matrix, le-a spus anchetatorilor că a trebuit să ucidă întrucât era prins în interiorul unui sistem dur care avea nevoie ca să fie curăţat de aplicarea pe larg a unei nebunii ucigaşe. Pledoaria avocatului în cazul său a devenit ulterior cunoscută drept “Apărarea Matrix”, folosită de altfel şi în alte trei crime, inspirate tot de filmul SF.

2. Taxi Driver - După ce a văyut filmul, John Hickley, fiul unor bogaţi petrolişti, a devenit obsedat de Jody Foster, pe care s-a straduit din toate puterile s-o impresioneze. Când aceasta a intrat la Universitatea Yale, Hickley s-a mutat şi el în New Haven, Connecticut şi o vreme a urmărit-o, strecurându-i poeme şi mesaje pe sub uşă sau sunând-o de nenumărate ori la telefon. Văzand însă că nu reuşeşte să stabilească o legătură cu ea, la fel ca personajul din Taxi Driver, s-a gândit s-o impresioneze, deturnând un avion sau sinucigându-se în faţa ei, gândindu-se că astfel va deveni o figură istorică,  egalul ei şi în sfârşit ea îl va lua în seamă. S-a răzgândit însă şi a decis că mai celebru îl va face faptul că va omorî un preşedinte american. Până la urmă, Hickley a încercat să ucidă nu doar unul, ci doi, pe Jimmy Carter şi pe Ronald Reagan. A fost prins şi internat într-un spital pentru boli psihice.

3. Vânătorul de cerbi – scenele în care Christopher Walken şi Robert de Niro sunt forţaţi în lagărul Vietcongului unde erau prizonieri să joace ruleta rusească ca distracţie pentru gardienii lor au făcut o impresie mortală multor spectatori ai filmului, care s-au sinucis până la urmă folosind aceeşi combinaţie de tremur şi teroare dată de ruleta rusească.

4. Scream - în lunile următoare lansării “Scream”, filmul horror hit al anilor 90, zeci de crime la indigo au fost înregistrate în registrele poliţiei, ai căror autori purtau de fiecare dată masca celebră din film.

5. Natural Born Killers – Oliver Stone chiar a fost dat în judecată după ce doi băieţi de 18 ani au pornit să jefuiască un magazin exact cum văzuseră în film, numai că jaful, exact ca în film, s-a lăsat şi cu crimă. Cei doi folosiseră pentru planul lor iniţialele NBK, iniţialele filmului. Iar lista celor care au ucis exact ca în “Natural Born Killers” este lungă. Un alt băiat de 17 ani s-a ras în cap şi şi-a pus ochelari rotunzi, exact ca Woody Harrelson, şi şi-a împuşcat mama şi sora vitregă în cap.

Continuarea topului o puteţi citi AICI.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

  • Ministrul italian al Culturii îl acuză pe Tarantino de “snobism”
    Ministrul italian al Culturii, Sandro Bondi, l-a acuzat pe cineastul Quentin Tarantino, preşedintele juriului Festivalului de Film de la Veneţia (1 – 11 septembrie), de “elitism” şi “snobism”, într-o declaraţie acordată revistei Panorama, informează MEDIAFAX.
  • Bărbaţii care urăsc femeile
    Pelicula aduce pe ecran romanul de succes al suedezului Stieg Larsson, şi ceea ce e foarte greu de acceptat s-a întâmplat: filmul stă umăr la umăr cu romanul. Povestea este la fel de spectaculoasă, personajele
  • “Vallanzasca”, cu Monica Bârlădeanu, a avut premiera la Veneţia
    Filmul “Vallanzasca – Gli angeli del male”, în regia lui Michele Placido, din distribuţia căruia face parte şi actriţa română Monica Bârlădeanu, a avut premiera luni seară, la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia
  • Filmul „127 Hours” a îngrozit spectatorii
    Noul film al lui Danny Boyle, 127 Hours, a avut parte de câteva leşinuri în rândul spectatorilor – 3 dintre cei prezenţi la vizionarea de la Toronto şi-au pierdut cunoştinţa în timpul unei scene şocante,
  • Marele premiu IPIFF 2010, pentru filmul “Eu când vreau să fluier, fluier”
    Producătorii Cătălin Mitulescu şi Daniel Mitulescu au primit Marele Premiu IPIFF2010 – Trofeul Mării Negre pentru cel mai bun lungmetraj de ficţiune la Festivalul Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi pentru producţia “Eu când vreau

Lasă o părere