Premierele teatrale ale toamnei 2010

0

Publicat la 09 Sep 2010, de către mada, în Teatru

Printre cele mai importante premiere din Bucureşti se numără: „Femeia care şi-a pierdut jartierele”, în regia lui Silviu Purcărete (Teatrul de Comedie), „Viaţa e vis” de Calderón de la Barca, regia Dragoş Galgoţiu (Teatrul Odeon), „S-a sfârşit cum a-nceput” de Sean O’Casey, regia Horaţiu Mălăele (Teatru Naţional Bucureşti), „Nevestele vesele” de Shakespeare, montat de Alexandru Tocilescu (Teatrul Metropolis).

Teatrul de Comedie va ieşi la sfârşitul acestei luni cu o premieră care reuneşte cuplul de actori Ştefan Bănică Jr. – Emilia Popescu, „Cui i-e frică de Virginia Woolf?“, în regia lui Gelu Colceag.  În pregătire la „Comedie” se află  „Capcana timpului”, în regia Gabrielei Dumitru, şi „Femeia care şi-a pierdut jartierele”, în regia lui Silviu Purcărete. Din distribuţia spectacolului lui Purcărete, care va avea reprezentaţii, în a doua jumătate a toamnei, la Romexpo, fac parte George Mihăiţă şi Horaţiu Mălăele, alături de Mihaela Teleoacă şi Dorina Chiriac, care împart, alternativ, acelaşi rol. „Femeia care şi-a pierdut jartierele”, după Eugène Labiche, a mai fost montat de Purcărete la Limoges în 2000, în vreme ce cel mai recent spectacol pus în scenă de regizor în Bucureşti a fost „Teatrul comic”, de Goldoni, la Teatrul Bulandra, în 1992.

După ce la Teatrul Odeon, la 23 septembrie, se va lansa a doua sală a teatrului, cu Spectacolul „Blifat”, montat de Alexandru Mihail,  va urma premiera „Viaţa e vis”, de Calderón de la Barca, în  regia lui Dragoş Galgoţiu.

La Teatrul Bulandra se află, în repetiţii, spectacolul „Însemnările unui necunoscut”, după Dostoievski, text dramatizat de profesorul Ion Cojar. Spectacolul de la Sala „Toma Caragiu”, regizat de Alexandru Darie, îi va avea în distribuţie pe Tamara Buciuceanu-Botez, Mihai Constantin, Virgil Ogăşanu, Ion Besoiu, Marian Râlea.

La Sala Izvor se repetă „Artă” de Yasmina Reza, în regia lui Cristian Juncu. Vlad Zamfirescu, Gheorghe Ifrim şi Şerban Pavlu apar pe afiş.

Pe lângă „Spitalul special”, regizat de Ştefan Iordănescu,  la Teatrul Naţional din Bucureşti sunt programate noile producţii „S-a sfârşit cum a-nceput” de Sean O’Casey, regia Horaţiu Mălăele (Sala Mare), şi  „Livada de vişini” de A. P. Cehov, regia Felix Alexa (Sala Amfiteatru). La Sala Mare se află în repetiţii şi spectacolul „Dineu cu proşti” de Francis Veber, în regia lui Ion Caramitru.

Datele estimate pentru primele reprezentaţii sunt 8 şi 9 octombrie 2010.

http://www.tnb.ro/admin/galerii/1363_big.jpg

Teatrul Metropolis va revigora repertoriul cu „Nebuna din Chaillot” de Jean Giraudoux, regizat de Alice Barb. Alte premiere aşteptate sunt „Nevestele vesele” de Shakespeare, în regia lui Alexandru Tocilescu, şi „Baba care ascultă ABBA” de Catherine Aigner, pus în scenă de Theo Herghelegiu. Horaţiu Mălăele intenţionează să monteze la Metropolis „Toulouse Lautrec” după Mario Moretti.

La Teatrul Nottara se pregătesc spectacolele  „True West”, de Sam Shepard, în regia lui Alexandru Măzgăreanu, şi „Clipe de viaţă”, de William Saroyan, montat de Cristian Dumitru.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

  • Biletele pentru Festivalul Naţional de Teatru s-au pus în vânzare
    Biletele pentru Festivalul Naţional de Teatru (FNT), care se va desfăşura între 30 octombrie şi 7 noiembrie, s-au pus în vânzare, informează organizatorii printr-un comunicat remis agenţiei Mediafax. Biletele se găsesc, începând de marţi, la Teatrul
  • Programul spectacolelor de teatru 1-7 Nov.2010
    Teatrul Metropolis: luni, 1 noiembrie, ora 19:00 – “Podu`”, regia Horaţiu Mălăele; marţi, 2 noiembrie, ora 19:00 – “Podu’”, regia Horaţiu Mălăele; miercuri, 3 noiembrie, ora 19.00 – “Peşte cu mazăre”, regia Olga Tudorache; joi, 4 noiembrie, ora 18.00
  • Programul spectacolelor de teatru 29 nov. – 5 dec. 2010
    Teatrul Naţional Bucureşti Sala Amfiteatru: marţi, 30 noiembrie, ora 19.00 – “Egoistul”, de Jean Anouilh; miercuri, 1 decembrie, ora 19.00 – ” Încă-i bine!”, de Rodica Popescu Bitănescu; joi, 2 decembrie, ora 19.00 – “Scara pisicii”, de Katalin
  • “Un bărbat şi mai multe femei”@Clubul Ţăranului
    Luni, 4 octombrie, ora 21:00, Clubul Ţăranului Teatrul de Artă, Bucureşti, îşi deshide stagiunea la Clubul Ţăranului şi vă aşteaptă luni, 4 octombrie, ora 21.00, la comedia“Un bărbat şi mai multe femei”, un spectacol cu Paula
  • Yuriy Kordonskiy şi Andrei Şerban revin la Teatrul Bulandra
    Regizorii Yuriy Kordonskiy şi Andrei Şerban se întorc la Teatrul Bulandra din Capitală, cu două spectacole, la începutul acestui an, “Să mă înmormântaţi pe după plintă”, respectiv “Ivanov”, a declarat pentru MEDIAFAX

Lasă o părere