Producţie Purcărete @Teatrul Ţăndărică din Capitală

0

Publicat la 25 Nov 2010, de către mada, în Copii, Spectacol, Teatru

Luni, 29 noiembrie, ora 10:00,Teatrul Ţăndărică

Spectacolul Teatrului Ţăndărică nu este o simplă transpunere a cunoscutei poveşti a Cenuşăresei, ci o creaţie a regizorului Silviu Purcărete, în sensul unui comentariu duios şi ironic al întâmplărilor cunoscute.

1039252 1 Producţie Purcărete @Teatrul Ţăndărică din Capitală

Apar noi personaje (păianjenul, ţânţarul, familia de şoricei), alături de cele ştiute (concepute pe principiul plastic al păpuşilor de porţelan din secolul al XIX-lea) care dau viaţă poveştii harnicei şi cinstitei Cenuşărese.

Muzica lui Rossini acompaniază umorul, căldura şi frumuseţea acestei reprezentaţii pentru copii şi nu numai. Este poate singurul spectacol de operă cu păpuşi din ţară.    Un spectacol de excepţie a cărui valoare este garantată şi de regizorul Silviu Purcărete. Istoria sensibilă şi emoţionantă a fetei sărace, neajutorate care ajunge să trăiască o poveste de dragoste incredibilă, este familiară tuturor copiilor. Silviu Purcărete a creat un cadru, o ramă la povestea principală, inventând o familie de şoricei care află povestea în acelaşi timp cu publicul din sală. Spectacolul nu este o transpunere a cunoscutei poveşti a Cenuşăresei, ci o creaţie a regizorului Silviu Purcărete, în sensul unui comentariu totodată duios şi ironic al întâmplărilor cunoscute. O lume adiacentă personajelor poveştii (păianjenul, ţânţarul, familia de şoricei care declanşează, de fapt, această poveste ca pe un teatru în teatru), personajele însele (concepute pe principiul plastic al păpuşilor de porţelan din secolul al XIX- lea), muzica operei lui Rossini, dau umorul, căldura şi frumuseţea acestei reprezentaţii pentru copii şi nu numai.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

Lasă o părere