“Bolnavul închipuit”@ Teatrul Rapsodia

0

Publicat la 19 Oct 2010, de către mada, în Copii, Teatru

Joi, 21 Octombrie 2010, ora 19:00

Spectacolul “Bolnavul închipuit” de Moliere va fi prezentat în premieră la Bucureşti, joi, 21 octombrie 2010, de la ora 19,00, de copii şi tineri de la Teatrul Vienez de Copii, informează un comunicat al teatrului transmis Agerpres.

Spectacolul “limited edition”, jucat în întregime de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, se va desfăşura în Centrul vechi al Bucureştiului, la Teatrul Rapsodia şi se va afla sub înaltul patronaj al Primarului Bucureştiului, Sorin Oprescu, şi al Primarului şi Guvernatorului Vienei, Dr. Michael Häupl.

Îndrumaţi de actriţa şi regizoarea austriacă Sylvia Rotter, tinerii actori păstrează linia clasică a personajelor imprimându-le suflul nou al inocenţei vârstei şi viziunea regizorală a tinerilor lor instructori, actori profesionişti.

“Suntem cu toţii pasionaţi de teatru şi credem în puterea teatrului de a îmbunătăţi calitatea vieţii noastre, chiar dacă suntem actori profesionişti sau nu. Teatrul influenţează felul în care ne exprimăm şi comunicăm cu ceilalţi. Am fondat această asociaţie având credinţa că putem construi o lume mai bună pentru copii şi adolescenţi”, declara, în comunicatul citat, Sylvia Rotter, preşedinte şi fondatoare a Teatrului Vienez de Copii.

“Bolnavul închipuit” va fi prezentat publicului într-o serie limitată, de şapte reprezentaţii profesioniste, premiera fiind urmată de spectacole în datele de 22, 27, 31 (matineu şi seara) octombrie, respectiv 5 şi 7 noiembrie 2010.

Teatrul Vienez de Copii din Bucureşti este anul acesta la a doua montare scenică. În 2009, copiii au prezentat publicului spectacolul “Visul unei nopţi de vară”, de W. Shakespeare, cu care au participat cu succes, în luna iunie a acestui an, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Teatrul Vienez de Copii şi-a început activitatea în România în anul 2008 şi are ca scop dezvoltarea emoţională şi a abilităţilor de comunicare la copii şi adolescenţi, prin teatru. Sylvia Rotter, fondatoarea asociaţiei, şi-a început activitatea în 1994, în Viena, din dorinţa de a le trezi copiilor fascinaţia pentru marea literatură.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

  • Festivalul Internaţional de Teatru pentru copii 100,1.000,1.000.000 de poveşti
    Organizat de Teatrul Ion Creangă din Bucureşti, 2-9 octombie 2010 Unul dintre cele mai importante Festivaluri de teatru pentru copii îşi deschide porţile la început de toamnă. De această dată, spectacolele se vor desfăşura la Sala
  • “Pyramus & Thisbe 4 you”@T.Odeon
    Duminică, 4 Iulie, ora 19:00 T. Odeon Alexandru Dabija, unul dintre cei mai dinamici regizori ai momentului, multiplică de patru ori clasica scenă de teatru în teatru din “Visul unei nopţi de vară”, celebra scenă a meşterilor.
  • “Însemnări din Tokio”@Nottara
    Teatrul Nottara, 9 şi 10 Iunie, ora 19:00 Regia Oriza Hirata, Seinendan Theater Company, Japonia Un grup vizitează un mic muzeu de artă din Tokyo în anul 2014 pentru a vedea tablourile salvate dintr-o Europă distrusă de
  • “Romeo şi Julieta”@Teatrul Naţional de Operetă
    Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian, sâmbătă 27 şi duminică 28 noiembrie, ora 19:00 Spectacolul reuneşte pe aceeaşi scenă artişti români şi maghiari într-un spectacol jucat în două limbi. Astfel, personajele familiei Capulet (cu excepţia personajului
  • Spectacolul “Dragă Elena Sergheevna”, în premieră la Sala Nouă a Teatrului de Comedie
    Spectacolul “Dragă Elena Sergheevna”, după Ludmila Razumovskaia şi în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, va avea premiera, vineri şi duminică, începând cu ora 19:00, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie din Bucureşti, informează Mediafax. Piesa prezintă

Lasă o părere